Rubriky
Sport Zprávy

Návštěvnost basketu v Děčíně

Pomyslnou bronzovou medaili získala sportovní hala v Maroldově ulici, ARMEX Sportcentrum, v pořadí návštěvnosti za rok 2016 podle Děčínského deníku. Domov basketbalových Válečníků navštívilo v tomto roce úctyhodných 113 700 lidí, což sice znamená propad z minulé 2. pozice na 3. příčku, ale současně toto číslo znamená navýšení návštěvnosti o téměř dva tisíce. Loni totiž do ARMEX Sportcentra dorazilo „jen“ 111 300 návštěvníků.

ARMEX Sportcentrum předhonila v konečném součtu druhá děčínská ZOO a první Aquapark Děčín. Ten nemá v návštěvnosti v našem městě konkurenta, ZOO však byla lepší o pouhých 691 lidí. Pořadí na stříbrném a bronzovém místě mohlo být dokonce opačné, kdyby basketbalisté započítali do návštěvnosti svůj finálový zápas proti Nymburku, na který přišlo 3 850 diváků. Duel se však konal na zimním stadiónu, a tak basketbalisté pomohli děčínským hokejistům, kteří obsadili v pořadí návštěvnosti nakonec 4. místo.

Na celkové návštěvnosti sportovní haly v Maroldově ulici za loňský rok se téměř jednou čtvrtinou podíleli fanoušci BK ARMEX Děčín, kterých do hlediště dorazilo 26 000. Zbytek tvoří aktéři i diváci dalších různých akcí, kterých se v „Maroldovce“ koná celá řada. Od tréninků a zápasů mladých basketbalistů různých věkových kategorií (13 soutěžních týmů, 3 přípravky),  návštěvníky Fitcentra, volejbalových duelů žen i juniorek (včetně turnaje Českého poháru), přes tradiční MČR ve veslování na trenažérech, obří taneční soutěž Dance Děčín, akce mládežnických reprezentačních týmů a dalších až po tichá utkání šachistů SK Děčín a Slavie Děčín. Je zkrátka vidět, že ARMEX Sportcentrum je důležitým místem našeho města a skvěle plní úlohu dřívějších gladiátorských arén.

„Sestup na 3. místo mě nemrzí, vždyť jsme návštěvnost i mírně zvýšili. Naopak mám radost, že lidi chodí do městských sportovních i kulturních zařízení pořád víc. Snad bude tento trend pokračovat i v letošním roce.“, uvedl generální manažer BK ARMEX Děčín, Lukáš Houser.

Pořadí návštěvnosti: 1. Aquapark Děčín 258 273, 2. ZOO Děčín 114 391, 3. ARMEX Sportcentrum 113 700, 4. Zimní stadión Děčín 89 500, 5. Městská knihovna Děčín 87 377 (nejsou započítána čísla z jednotlivých městských poboček), 6. Zámek Děčín 62 587, 7. Kino Sněžník 56 400, 8. Městské divadlo Děčín 38 560 diváků, 9. Via ferrata Pastýřská stěna 24 000.
Zdroj: www.bkdecin.cz