Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi ve Vrchlabí sahali po třech bodech, nakonec odjeli s prázdnou

vrchlabíMedvědi měli cestou do Vrchlabí u České Lípy dopravní nehodu, vše ale dopadlo dobře a naštěstí se nikomu nic nestalo. Sice to vypadalo, že nakonec k zápasu neodcestují a najdou náhradní termín. Řešení nehody ale proběhlo rychle a hokejisté Děčína nakonec k utkání dorazili, i když nabrali téměř hodinové zpoždění. Zápas nakonec začal jen o několik málo minut později. Po první třetině vedli 3:1, ale Vrchlabí pak zápas otočilo a nakonec zvítězilo 6:3.

Do první velké šance utkání se dostal jeden z domácích hráčů do blízkosti Michajlova, který jeho střelu vykopl svým betonem do bezpečí. Poté se také ke střele dostali Medvědi, ale Jelínek neměl sebemenší problém kotouč ukrýt ve své výstroji. Pak přišla další akce Vrchlabí, Oppelt se dostal do samostatného úniku, ale jeho bekhendovou kličku dokázal Michajlov pokrýt. První změnu skóre zaznamenali Medvědi, kteří se zásluhou FILIPA RUBEŠE dostali do vedení – 0:1. Děčínští ožili a čím dál více se tlačili před vrchlabskou branku. O tři minuty později pak přidal další přesný zásah TOMÁŠ FAIGL a hosté vedli rozdílem dvou branek – 0:2. Domácí Stadion najednou nevěděl, jak na rozjeté hráče Děčína a než se stačili oklepat ze dvou rychlých branek, inkasovali další. Střelou od modré čáry propálil Jelínka RADOMÍR VANĚK a rázem to bylo už 0:3. Pro hosty, kteří měli patálie při cestě na utkání. to tak byl úvod jak z říše snů – 0:3. Domácí však dokázali na třetí trefu Medvědů najít okamžitou odpověď, TOMÁŠ ŠŤASTNÝ propálil v medvědí kleci vše, co mu stálo v cestě a z pohledu Vrchlabí už to vypadalo o něco lépe – 1:3. Medvědi v závěru první periody ubránili oslabení a skóre se tak už neměnilo. Poprvé do kabin se jim tak šlo rozhodně lépe, než domácímu celku.

Vrchlabští se hned v úvodu druhé třetiny dostali zpět do zápasu, když kontaktní branku vsítil TOMÁŠ BLÁHA – 2:3. A o chvíli později bylo vyrovnáno. Na počátku čtyřiadvacáté minuty prostřelil Michajlova MICHAL PROCHÁZKA a začínalo se tak znovu od začátku – 3:3. Medvědi však mohli znovu strhnout vedení na svou stranu, když se dostali do samostatného úniku, obránce Jirků ale vložil do střely hůl a pohromě tak zabránil. Medvědi pak měli další tlak před brankou Stadionu, ale přetavit ho ve vedoucí gól se jim nepodařilo. A tak ve čtyřicáté minutě přišel trest v podobě čtvrtého přesného zásahu domácích a ti tak otočili skóre na svou stranu. TOMÁŠ OPPELT rozradostnil své spoluhráče po tom, co svou střelu umístil přesně k tyči hostující branky – 4:3.

Děčín byl od úvodu třetí periody lepším týmem, do obrovské šance se dostal v šestačtyřicáté minutě, kdy Sýkora nadvakrát nedokázal překonat Jelínka. Hra se přelévala ze strany na stranu a stále tak byli Medvědi ve hře o body. Jenže přišla šestapadesátá minuta a přesná rána TOMÁŠE ŠŤASTNÉHO, který dal svému celku vedení o dvě branky – 5:3. Hosté to v devětapadesáté minutě ještě zkusili bez brankáře, ale poslední slovo měl opět TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, jenž dopravil kotouč do opuštěné klece, zkompletoval tak svůj hattrick a Stadion měl už tříbrankový náskok – 6:3. Za tohoto stavu také utkání skončilo. Medvědi tak sahali po bodech, nakonec museli odjet s prázdnou.

HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 6:3 (1:3; 3:0; 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Šťastný (Filip), 22. Bláha (Oppelt), 24. Procházka (Filip, Klement), 40. Oppelt (Jirků, Urban), 56. Šťastný (Filip, Procházka), 59. Šťastný (Novák, Filip) – 7. Rubeš (Vaněk), 11. Faigl (Oliverius), 15. Vaněk (Racek, Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Molnár „A“, Chmel, Zdvořáček, Hucek, Michajličenko – Hašek „A“, Zajan, Rubeš, Faigl, Oliverius „C“, Racek, Fojt, Sýkora, Vacek, Kopta.

Vendula Zdražilová, HC Děčín