Rubriky
Sport Zprávy

BK Armex Děčín se dnes představí na palubovce Slunety

sluneta-usti-nad-labem-vs-bk-armex-decin_161Český pohár mužů má před sebou zápasy 5. kola, mezi kterými bude i jeden hodně žhavý. Děčínští Válečníci totiž zajíždějí na palubovku ústecké Slunety, jež už jednou letos jednou porazili. Povede se to i podruhé? Pojeďte do Ústí, pomozte našim svými hlasivkami, uděláme společně maximum a uvidíme, kdo bude slavit postup.

Český pohár mužů v basketbalu má odehrané kompletní 4. kolo a zná všechny účastníky kola pátého. Do něj postoupily všechny nasazené celky z Kooperativa NBL, kromě Prostějova, jenž jako pořadatel závěrečného turnaje má jistotu účasti ve finálové čtyřce. Jedenáctku mužstev z KNBL doplnil tým Královští sokoli z 1. ligy, jenž porazil Snakes Ostrava. Válečníci přešli přes prvoligovou plzeňskou Lokomotivu jednoznačným vítězstvím 50:113 (21:53) a pak čekali, kdo bude jejich soupeřem. Tím se stala ústecká Sluneta, která se na postup přes dalšího prvoligového účastníka, Slavoj Litoměřice, nadřela a vyhrála až po boji 65:74 (31:33).

Zápas Pand proti Válečníkům proběhne ve středu 14. prosince od 18.00 hodin v Ústí a druhé letošní severočeské derby se bude konat přesně měsíc po úvodním. V něm přesně před měsícem 14. listopadu hráli naši před televizními kamerami na půdě Slunety a porazili ji 70:73 (23:32). Domácí budou jistě prahnout po pomstě, ale ani Děčanům nebude chybět motivace do tohoto duelu a postupu mezi posledních šest mužstev postupového pavouka. Pomoci by jim měli i jejich fanoušci, pro které klub pořádá zájezd za 50 Kč (cena zahrnuje vstupenku na utkání a dopravu tam i zpět). Podrobnosti naleznete ZDE.

Vítěz souboje rivalů ze severu Čech už teď zná své dalšího soupeře. Tím jsou Pardubice, které ve 4. kole hrály v pořadí jako poslední a vyhrály na půdě druholigových Klatov 53:76 (25:32). Duel 5. kola naopak odehráli svěřenci trenéra Levella Sanderse jako první, a to ve středu 7. prosince na palubovce Kolína, kde po tuhém boji vyhráli 71:75 (40:44). Případný zápas Válečníků by se s Pardubicemi konal v děčínském ARMEX Sportcentru, jelikož u zápasů týmů ze stejné soutěže se pořadatelství určuje na způsob Davis Cupu a v loňském ročníku se Děčín v poháru utkal v rámci Final 4 v Pardubicích.

Pavel Budínský (trenér BK ARMEX Děčín):

„Utkání v Ústí je pro nás druhou možností tam vyhrát. V poháru je však jasné, že jen vítěz postupuje dál. Tím větší bude mít duel náboj a domácí určitě budou mít motivaci nám porážku vrátit. My však také chceme postoupit v tomto atraktivním formátu poháru do dalšího kola. Čeká nás těžké utkání se soupeřem, který doma zatím hraje lépe než venku. Věřím, že budeme dobře připravení, budeme mít správně nastavené hlavy a podaří se nám postoupit.“

Šimon Ježek (křídlo BK ARMEX Děčín):

„Letos již podruhé nás čeká velice atraktivní severočeské derby, podruhé na ústecké palubovce, určitě opět za bouřlivé atmosféry, kde nám domácí bude chtít oplatit naši těsnou výhru z ligového utkání. Věřím, že náš herní výkon, širší rotace, silnější lavička a týmová pohoda, nás dovedou k opakování úspěchu z před měsíce.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta