Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoKam teď na OO?
VELKÝ ŠENOV – Policisté z místního oddělení čelí od osmého listopadu letošního roku případu možného přečinu krádeže. Z pozemku v Dolní poustevně během prvních letošních  listopadových dní zmizela odstavená přenosná toaleta, tzv. toi toi budka. Majetek v hodnotě patnácti tisíc využívali především pracovníci stavby.

Zmizela čidla i s kryty
ČESKÁ KAMENICE – Správce areálu českokamenického koupaliště ohlásil místním policistům nepříjemné zjištění. Koncem letošního října z objektu kiosku zmizela venkovní pohybová čidla včetně jejich krytů. Zástupci města vyčíslili škodu na bezmála tři tisíce českých korun. Případ prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Stačila mu chvilka
DĚČÍN – Děčínští policisté pracovali v uplynulých dnech ve zkráceném přípravném řízení na případu přečinu krádeže, ke kterému se měl uchýlit návštěvník děčínského baru. Začátkem letošního září využil zaneprázdněnosti majitele pánské peněženky, po které v nestřeženém okamžiku sáhl. Úlovek mu přinesl kromě osobních dokladů i drobnou finanční hotovost. Jak se později ukázalo, nebyl to jediný prohřešek, kterého se jednadvacetiletý mladík dopustil. V sázce je až tříletý trest odnětím svobody.

Ach ty dávky!
DĚČÍN – Dávky státní sociální podpory jsou pro některé spoluobčany velkou výzvou. Děčínští policisté v současné chvíli řeší nejméně šest případů možného přečinu podvodu, při kterých byly jejich uživateli zamlčeny důležité okolnosti pro poskytování příspěvku na bydlení. Žadatelé opomněli nebo účelně zamlčeli důležité okolnosti, jež ovlivňují přiznání požadované dávky. Jak se zatím ukazuje, stát zřejmě vydal do jejich rukou částku přesahující společným součtem 184 tisíc českých korun. Osmého listopadu letošního roku policisté proti jedné z nich již zahájili trestní stíhání. Obviněná žena měla neoprávněně získat od děčínského úřadu práce od října 2013 do konce února 2015 více než 151 tisíc českých korun.  Trestnímu stíhání čelí i ostatní hříšníci…

Stačil utéct
DĚČÍN – Podmokelští policisté z Děčína vyjížděli devátého listopadu letošního roku také k případu možného přečinu krádeže vloupáním do jílovského závodu v Modré. Nevítanou návštěvu prozradil alarm, který se spustil i rozbité okno v objektu místní společnosti. Škoda se zatím zastavila na částce 1500,- Kč.  Incident se obešel bez dalších ztrát.

Shánějí se po věcech
DĚČÍN – Bývalou dobkovickou restauraci na Děčínsku zřejmě navštívil v průběhu letošního října nevítaný návštěvník. Na místě činu byly nalezeny stopy po násilném vniknutí. Z napadené hospody zmizela svářečka a kuchyňské spotřebiče, jež jejich majitel ocenil na devět tisíc českých korun. Případem se zabývají policisté z Podmokel s ohledem na přečiny krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Přišel o hromosvod
RUMBURK – Majitel rekreačního objektu v Dolních Křečanech na Rumbursku si devátého listopadu letošního roku všiml, že mu na části domu chybí hromosvod, a tak se obrátil na místní strážce zákona. V policejním protokole se objevila částka pět tisíc českých korun a policisté nedávné oznámení prověřují s ohledem na přečiny krádeže a  porušování svobody.

Zmizelo nářadí s papíry od auta
DĚČÍN – Policisté z druhé strany Labe přijali devátého listopadu vpodvečer oznámení řidiče stříbrného automobilu zn. Opel Vivaro. Během předešlé noci z odstaveného vozu zmizelo nejen pracovní nářadí v hodnotě padesáti tisíc českých korun, ale i důležité doklady. Vůz byl odstaven v panelové části děčínských Březin. Středeční oznámení policisté prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Zákazu nedbala
VARSNDORF – Jednačtyřicetiletá žena z Českolipska má až do června 2017 zákaz pobytu v děčínském okrese. Nedbala jej, a tak se dostala do křížku s varnsdorfskými strážníky městské policie. Ti na ni narazili v ulicích Varnsdorfu. Žena si devátého listopadu letošního roku vyslechla ústy policejního inspektora sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Incident je veden varnsdorfskými strážci zákona ve zkráceném přípravném řízení.

Děčín 11. listopadu  2016
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín