Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BK ARMEX Děčín – mmcité Brno

brno_foto_ValentaV minulém kole zajížděli basketbalisté Děčína na půdu poslední Ostravy, tuto sobotu hostí poslední Brno. Situace v tabulce Kooperativa NBL je velmi vyrovnaná a každý úspěch či neúspěch je hned znát na pořadí. Tým mmcité tedy momentálně uzavírá ligový peleton, když vyhrál jen dvě z dvanácti utkání, ale to neznamená, že ho lze podcenit. Naopak, disponuje kvalitními tuzemským i zahraničními hráči a rozhodně nechce zůstat na chvostu.
Brno se před sezónou posílilo o srbského rozehrávače Ediho Sinadinoviče a americké pivoty Stana Simpsona a Deshawna Paintera. Painter však před pěti zápasy Brno opustil, zamířil do Ostravy, kde se v pondělí podílel 27 body na porážce Válečníků 70:59. Místo něj Brno angažovalo amerického pivota Cedricka Turmana (206 cm), poté ještě tým posílilo chorvatské křídlo Ivan Mikulič (194 cm), a v Děčíně velmi dobře známý Jan „Čenda“ Tomanec (206 cm), který dal výpověď v Prostějově. Moravané už také mohou počítat s uzdraveným Michalem Křemenem, který zatím odehrál jen tři zápasy, ale v posledních dvou byl už hodně vytěžovaným hráčem a dal v nich 19 a 14 bodů. Dalšími bodovými tahouny týmu jsou Sinadinovič (14,8), Tomanec (13,3), Mikulič (12,2) a Simpson (11,5), který doskakuje v průměru 6,5 míče na zápas. Hodně času dostávají také čeští basketbalisté Roman Zachrla a Radek Pumprla, kteří jsou rovněž nebezpeční střelci.
Mužstvo Brna v posledním duelu nestačilo doma těsně na USK Praha 78:84 (nejlepší střelci Brna: Simpson 18, Křemen 14, Turman 12, Mikulič 12), naši před televizními kamerami padli v Ostravě a oba celky budou jistě chtít tyto prohry napravit.

Vzájemný zápas v letošní sezoně Kooperativa NBL:
mmcité Brno – BK ARMEX Děčín 79:90 (nejlepší střelci: Sinadinovič 21, Zachrla 17, Painter 15 – Bažant 18, Vyoral 16, Pomikálek 14)

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Brno stejně jako Ostrava zvedá s příchodem M. Křemena a J. Tomance svoji výkonnost a tudíž nebezpečnost pro jakéhokoliv soupeře. Budu se opakovat, ale žádné vítězství se samo neurodí, ať jsou papírové předpoklady jakékoliv. Proto musíme být všichni maximálně obezřetní a koncentrovaní na každé držení míče, ať už z hlediska útoku či obrany. V Kooperativa NBL jsme doma ještě neprohráli a rádi bychom tuto sérii prodloužili i po utkání s Brnem.“

Ondřej Šiška, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Čeká nás obměněný tým, než byl ten, se kterým jsme se setkali na začátku sezóny. Přišel Tomanec z Prostějova, Chorvat Mikulič a uzdravil se Křemen. Musíme se opřít o naši kvalitu kádru a širší rotaci hráčů. Nesmí se opakovat zaváhání, které se nám stalo v Ostravě.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta