Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi s Jabloncem získali bod, když padli v prodloužení

jablonecV sobotu 5. 11. 2016 bylo na programu dvanácté kolo druhé hokejové ligy a hokejisté Děčína přivítali na svém ledě jablonecké Vlky.

A ti začali na děčínském ledě zostra. Hned v první minutě orazítkoval z boku pravou tyčku Štichovy branky. Hned z následujícího útoku se však potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Jan Chovanec vyslal do úniku podél levého mantinelu PAVLA ZAJANA, který si nabruslil blíže hostující brance a poté dokázal svůj únik přetavit ve vedoucí branku – 1:0. V osmé minutě pak Děčínští využili po deseti vteřinách svou přesilovou hru. Ve skrumáži před Stejskalem se nejlépe zorientoval RADIM VACEK a doklepl kotouč za Stejskalova záda – 2:0. O chvíli později měl na hokejce kontaktní branku Mulač, jenže jeho střelu švihem zlikvidoval pozorným zákrokem Marek Šticha. Následovala pak série šancí na obou stranách, oba gólmani ale kotouč za svá záda do konce první periody nepustili. Poprvé do kabin se tak šlo lépe domácím, kteří měli v zádech dvoubrankový náskok.

Na začátku druhé třetiny dohrávali Medvědi přesilovou hru, ale paradoxně v ní inkasovali jednadvacet vteřin před jejím koncem. Ve vlastním oslabení ujel TOMÁŠ DEMEL. Ten napoprvé brankáře Děčína ještě nepřekonal, ale nakonec pak dokázal došťourat kotouč za jeho záda a kontaktní branka pro Jablonec tak byla na světě – 2:1. Jenže stejný kousek se povedl také Medvědům. V pětadvacáté minutě také ve vlastním oslabení vyslal Jaroslav Hašek do akce DANIELA VOLRÁBA, jenž tváří v tvář Stejskalovi uspěl – 3:1. Necelých pět minut před vypršením druhého dějství ujel Pavel Zajan všem a hostům nezbývalo, než ho zastavit. Bylo to však ve vyložené šanci a sudí tak neváhal nařídit trestné střílení. To Zajan neprovedl špatně, ale jeho bekhendovou střelu nakonec našel ve své lapačce Stejskal, který tak podržel svůj tým. I podruhé do kabin tak šli s lepším pocitem Medvědi, kteří měli opět náskok o dva góly.

V pětačtyřicáté minutě se hosté dočkali znovu kontaktní branky. MICHAL NEVYHOŠTĚNÝ v přesilové hře objel domácí branku, Marek Šticha se nestihl vrátit zpět k levé tyčce, kde byl odkrytý prostor a útočník Jablonce pak kotouč zasunul do odkryté branky – 3:2. Hosté pak vycítili šanci na vyrovnání, čím dál více se tlačili před branku Děčína, až se jim ve devětačtyřicáté minutě podařilo vyrovnat. Přízemní střelou z pravého kruhu prostřelil Štichu VOJTĚCH HAVLAS a začínalo se tak znovu od začátku – 3:3. Ve čtyřiapadesáté minutě ovšem ujel Michal Oliverius, jenž okamžitě střílel na Stejskala. Jeho projektil však za jeho zády ještě neskončil. Jenže brankář Jablonce vyrazil kotouč pouze před sebe a na dorážku PAVLA ZAJANA už byl krátký – 4:3. O tři minuty později pak Vlci hráli přesilovku čtyři na tři a dokázali ji využít. MICHAL NEVYHOŠTĚNÝ se napřáhl z pravé strany k mohutné střele a bylo vyrovnáno – 4:4. Do konce třetí části se pak už nic nestalo a základní hrací doba tak vítěze nepřinesla. Následovalo tedy prodloužení, které začalo přesilovkou Děčína čtyři na tři. Hosté se ubránili a po přerušení hry pak následovalo klasické prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. V něm měl nejprve velkou šanci Pavel Zajan, kterému však hattrick nepovolil Stejskal. No a z následné akce pak udeřili hosté, konkrétně JIŘÍ MORAVEC, který rozhodl o bonusovém bodu navíc pro svůj tým – 4:5. Medvědi si tak připsali alespoň bod do tabulky.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 4:5 po prodloužení (2:0;1:1; 1:3 – 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Zajan (Chovanec), 8. Vacek (Hašek, Volráb), 25. Volráb (Hašek), 54. Zajan (Oliverius) – 22. Demel (Čechura), 45. Nevyhoštěný (Demel, Pavlů), 49. Havlas (Šulc), 57. Nevyhoštěný (Zeman), 64. Moravec

Sestava HC Děčín:
Šticha (Lavinger) – Vaněk, Saska, Chmel, Zdvořáček, Procházka J., Hucek, Molnár – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Patzelt – Kopta, Sýkora, Zajan – Chovanec, Kment, Vykouk – Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín