Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi v Bílině smazali dvoubrankové manko, nakonec ale prohráli

bilinaHokejisté Děčína z ledu Bíliny nepřivezli ani bod. Po tom, co prohrávali už 0:2, dokázal dvěma trefami vyrovnat Jaroslav Hašek, ale domácí ve třetí třetině přidali další dva góly a vedení 4:2 nakonec dokázali udržet až do konce zápasu.

Ve druhé minutě zápasu pálil na domácí branku Hašek, ale Mouček jeho ránu dokázal zneškodnit. O něco později se také na druhé straně prezentoval svou střelou domácí Fučík, jenž se ocitl sám před Lavingerem, ale brankář hostů jeho projektil také zlikvidoval. V osmé minutě čekala Draky čtyřminutová přesilová hra, když byl vyloučen Zajan za vysokou hůl, Medvědi se ale statečně bránili. Pak ale přišel další trest a Bílina hrála ve dvojnásobné přesile, kterou dokázala zužitkovat. ROMAN FUČÍK trefil děčínskou klec z prostoru pravého kruhu a Draci se tak ujali vedení – 1:0. Draci poté chybovali v rozehrávce, čehož mohl využít Daniel Volráb, ale do úniku se nakonec nedostal, protože ani on nedokázal zkrotit kotouč a nedostal ho pod svoji kontrolu. Následně pak v početní výhodě střílel od modré čáry Zdvořáček, ovšem trefil pouze hruď domácího brankáře Moučka. Svůj těsný náskok uhájili Draci až do konce prvního dějství, a tak se jim poprvé do kabin šlo rozhodně lépe, než Medvědům.

Druhá třetina začala šancemi na obou stranách, ale gólmani obou celků své týmy podrželi. Ve čtyřiadvacáté minutě se Medvědi dostali do velké šance, když chybovala domácí obrana. Vše ale zmařil skvělý zákrok Moučka. Z druhé strany pak na Lavingera pálil Jirkovský, hostující brankář však byl také připraven. V další dobré pozici se dvakrát po sobě ocitl Volráb, ale Mouček byl znovu ve svém brankovišti pozorný. Medvědům se tak stále nedařilo vyrovnat. Naopak domácím se podařilo přidat další branku, když se v polovině utkání přesně mezi tři tyče trefil MILAN BÖHM – 2:0. Bílině však dvoubrankové vedení vydrželo něco málo přes tři minuty. JAROSLAV HAŠEK totiž nejprve brzy po inkasovaném gólu dostal Medvědy Drakům na dostřel jediného gólu – 2:1. A poté stejný hráč rozvlnil síť podruhé ze strany Děčína, když tečoval před odkrytou klecí kotouč po střele Volrába a bylo vyrovnáno – 2:2. Děčínští poté notně ožili a snažili se strhnout vedení na svou stranu, když domácí byli hodně rozhození. Nakonec však další gól nikdo nepřidal, a podruhé do kabin se tentokráte lépe odcházelo Děčínu, který dokázal smazat dvoubrankový náskok domácích.

Třetí třetinu zahajovali Medvědi přesilovou hrou, ale po tom, co se Draci ubránili, udeřili potřetí. TOMÁŠ KOLÍČEK dostal nabito na modrou čáru, odkud na Lavingera vyslal nechytatelnou střelu a Bílina znovu vedla – 3:2. Děčínští se záhy snažili znovu srovnat, ale nepodařilo se jim to. Naopak domácí opět zaúřadovali. MARTIN BARÁNEK byl střelou švihem neomylný a vrátil tak Drakům zpět dvoubrankový náskok – 4:2. Sedm minut před koncem třetí třetiny měli domácí k dispozici trestné střílení, to ovšem proměnit nedokázali. Do konce utkání se už nic nestalo, a tak si Draci připsali cenné vítězství nad Medvědy a ti naopak z jejich ledu odjeli s prázdnou.

HC Draci Bílina – HC Děčín 4:2 (1:0; 1:2; 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Fučík (Jirkovský, Čmolík), 31. Bohm (Baránek), 44. Kolíček (Štěpka), 48. Baránek – 32. Hašek, 34. Hašek (Volráb)

Sestava HC Děčín
Lavinger (Michajlov) – Vaněk, Kvaček, Hucek, Zdvořáček, Chmel, Procházka J. – Hašek, Volráb, Vacek, Fojt, Patzelt, Sýkora, Kment, Kopta, Zajan, Vykouk

Vendula Zdražilová, HC Děčín