Rubriky
Zprávy

Taxikář najížděl na strážníka, nyní mu hrozí obvinění z násilí proti úřední osobě

mp decin_alesoTragédií málem skončila běžná kontrola strážníků zaměřená na dodržování zákazu vjezdu do pěší zóny v ul. Křížová v Děčíně. Jeden z řidičů, který do pěší zóny vjel s vozidlem taxislužby, odmítl strážníkovi předložit doklady a poté se na něj s vozidlem rozjel. Osmatřicetiletému řidiči teď hrozí obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě.

K incidentu došlo včera krátce po poledni. Hlídka kontrolovala vozidla vjíždějící do pěší zóny. Jeden ze strážníků se chystal zastavit vozidlo taxislužby červené barvy. Řidič u strážníka zastavil a na žádost o předložení dokladu totožnosti reagoval velmi vulgárními výrazy. „Ihned poté se prudce rozjel na jednoho ze strážníků. Hlídla se pokusila nebezpečného řidiče zastavit, přičemž se strážníkovi podařilo u rychle jedoucího auta jen otevřít dveře, ze kterých během ujíždění vypadnul mobilní telefon“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Z důvodu bezpečnosti občanů se strážníci rozhodli v daném místě vozidlo nepronásledovat. Dozorčí služba městské policie informaci ihned předala ostatním hlídkám v terénu a Policii ČR.

„Řidič se po několika minutách na místo vrátil pro ztracený telefon. Hlídka jej na místě zadržela a předala Policii ČR, která řešení události převzala,“ dodal ředitel.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín