Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s Tamarciem

16-08-2016-rozhovor-s-tamarciem[1]Třiadvacetiletý Američan Tamarcio Wilson je novou tváří v kádru děčínských Válečníků. V loňské sezóně dosahoval ve svém druhém roce na Alcorn State Univesity průměry 31 minut, 12 bodů, 3 doskoky a 2 asistence. Krátce po stvrzení jeho příchodu s ním přinášíme rozhovor nejen o basketbalu.

Tamarcio, vítej v BK ARMEX Děčín! Už jsi stihl něco zjistit o Děčínu a ČR?

Nejprve bych chtěl poděkovat za možnost hrát ve vaší organizaci. Zatím jsem o klubu zjistil jen, že byl založen už v roce 1945 a je to jeden z nejlepších basketbalových družstev, které hrají Kooperativa NBL v České republice.

Byla nabídka z Děčína jediná?

Ano. V tuto chvíli byl Děčín jediný tým, od něhož jsem dostal nabídku. Z mého rozhovoru s trenérem jsem nabyl dojmu, že jsme už začali určitou vazbu. Krátce jsme probrali, jaké jsou jeho představy a co očekává od svých hráčů a od té chvíle jsem se začal cítit velmi komfortně. Věřím, že Děčín bude mým novým domovem.

Víš, co tedy v Děčíně očekávat? 

Nemůžu vědět, co přesně mne čeká, ale vím, že budu dělat cokoliv bude třeba, abych pomohl klubu. Z toho, co jsem se zatím dověděl, věřím, že společně navážeme silné pouto pro nadcházející sezónu.

Povíš nám krátce svůj basketbalový příběh?

Když mi byli 4 roky, matka nám s mými dvěma bratry koupila basketbalový koš a myslím, že od té doby má láska k tomuto sportu jen roste. Trénovat jsem ho začal, když mi bylo sedm let. Jak jsem rostl, zlepšoval jsem se a na šestém stupni jsem cítil, že mohu začít svoji kariéru. Hrával jsem na postu rozehrávače, až do osmého stupně byl mým trenérem můj otec Antwayn Patrick, jenž byl na mne velmi přísný a nedával mi kredit ani po nejpovedenějších zápasech. Když jsem byl na desátém stupni, můj otec se stal hlavním trenérem na mé střední a já jsem mu s týmem ve svém seniorském roce pomohl získat jeho první prsten za vyhraný státní šampionát. Dalším krokem v kariéře byla junior college – Holmes Community College, kde byli mými trenéry Jason Flanigan a Jason Harrison. Po absolvování junior colleg jsem šel na Alcorn Stare University, kde jsem strávil poslední dva roky. Mým trenérem v juniorském roce byl Luther Riley. Do seniorského roku se stal novým trenérem Montez Robinson a jako tým jsme měli výtečnou sezónu. Po dvou letech jsem odpromoval a obdržel titul.

Máš rád i jiné sporty a jaké? Dělal jsi sám jiný sport než basket?

Také mám rád fotbal, který jsem ještě jako nováček na střední vcelku dobře hrál. Po skončení střední školy jsem s ním však skončil, abych se plně soustředil na basketbal a mohl se v něm ještě více zlepšovat.

Co Tvoje rodina? Jsi single?

Mám čtyři sourozence – dvě sestry a dva bratry. Moje matka se jmenuje Duwan Wilson. Sestry jsou Natajia a Malika Wilson. Bratři se jmenují Kendarius Wilson a Roderick Claiborne. A já jsem single :)

Jistě už jsi také slyšel o děčínských fans, máš pro ně nějaký vzkaz?

Ano, vzkaz mám. Ahoj Děčín fans, jmenuji se Tamarcio Wilson a chci přijít pomoct týmu vyhrávat víc zápasů, bojovat o další medaile, poháry, atd. Tak se připravte! ;)

Zdroj/foto: www.bkdecin.cz