Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPřišel o kolo
DĚČÍN – Návštěvníci děčínského kempu na Starém Městě se ráno šestého července 2016 setkali s nepříjemností. Oznamovatel, ačkoliv své jízdní kolo na noc zajistil lankovým zámkem, během noci o jízdní kolo v hodnotě patnácti tisíc českých korun přeci jen přišel. Provozovatel kempu navíc utržil ránu v podobě poničeného oplocení, na jehož opravu musí vynaložit nejméně dvě stě českých korun. Majitel uvedl, že se jednalo o pánské horské jízdní kolo zn. Specialized Rockhopper v bílém provedení. Policistům se zatím nalézt nepodařilo. I tak ohlášenou událost šetří s ohledem na přečin krádeže.

Všímavost se vyplatila
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté od šestého července letošního roku pracují na případu zmizení zahradního traktorku s valníkem a odstaveného, volně stojícího, motocyklu. Všechny věci zmizely z pozemku na Vlčí Hoře v Krásné Lípě během noci z úterý na středu 6. července letošního roku. Majitelé vyčíslili škodu na částku pětatřiceti tisíc českých korun. Chybějící motocykl se policistům posléze podařilo nalézt a zajistit v rámci nočního dohledu nad silničním provozem. Případ je místními strážci zákona nadále šetřen s ohledem na přečin krádeže a porušování domovní svobody.

Svedla je příležitost
DĚČÍN – Smělost se jim nevyplatila ! Dvojice vykutálených zákazníků zabrousila vpodvečer pátého července letošního roku do obchodu na Kamenické ulici v Děčíně. V jednom z regálů se zbožím byl volně odložen mobilní telefon v hodnotě necelých sedmi tisíc českých korun. Bystrým očím zdejší ostrahy však neutekli, a tak posléze skončili v rukou děčínských policistů. Oba z lapené dvojice si ještě téhož dne vyslechli sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což jim hrozí trest odnětím svobody v délce až tří let.

Postrádá motocykl
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté v uplynulých dnech přijali ještě jedno oznámení týkající se motocyklu, tzv. „naháče“. Jeho majitelka jej zanechala na pozemku pod plachtou v Krásném Poli v Chřibské. Když jej viděla naposledy, letos druhého července, bylo vše na svém místě. O několik hodin později už na místo činu vyjížděli policisté společně se svými specialisty. Výsledkem je trestní oznámení s podezřením na spáchání možného přečinu krádeže. Ztracený motocykl zn. Triumph Street Triple D67LD ocenila na 129.000,- Kč.

Děčín, 7. července 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín