Rubriky
Sport Zprávy

„Iron Dumpling – Železný knedlík“ se blíží

zelezny knedlikDumpling – Železný knedlík“ 2016
Akce se koná v úžasném prostřední Labského kaňonu v sobotu 6.8. 2016 na Smetanově nábřeží v Děčíně.
Start hlavního závodu, který je koncipován hlavně jako výzva pro amatérské sportovce a nadšence, je tradičně ve 13.30 na Labském nábřeží a dětský triatlonový závod odstartuje v 11:00 na děčínském termálním koupališti -Staré Město.

Na závodníky čeká 400 metrů dlouhá plavecká část, ve které si vyzkouší sílu řeky Labe, poté 16 kilometrů na horském kole a závěrečný pětikilometrový běh centrem města.

Kromě tradičních kategorií se bude opět soutěžit v kategorii XXL – to je soutěž závodníků nad 100 kg (borce převážíme před závodem). Štafetový závod je vypsán pro ženy, firmy a opět pro muže nad 100 kg, soutěžit budou také družstva.
Letos si můžou zasoutěžit i diváci – a to v atraktivní disciplíně pojídání knedlíků na čas!

Přihlášky na www.zeleznyknedlik.cz nebo www.decinsportfest.cz
Letos, ostatně jako každý rok, pořádáme také dětský závod, který tomu hlavnímu předchází. Stačí jen přijít v 10 hodin na koupaliště a mít cyklistickou přilbu s kolem. Dětská kola budou případně k zapůjčení díky nadaci Tomáše Slavaty . Rodiče dětí, kteří mají zájem o využití této nabídky, nechť kontaktují pořadatele. Každý dětský závodník bude odměněn.

Pořadatelé nezapomínají ani na dobročinnost a tak výtěžek ze závodu půjde na dobročinné účely. Celkem, již tým kolem Triade Děčín s pomocí partnerů akcí, věnoval na různě dobročinné projekty téměř 250 000,-Kč.
Akce je opravdu pro každého – kdo má rád výzvy a chuť vyzkoušet si nový, atraktivní sport, užije si opravdu fajn den.. Proto se nezapomeňte včas přihlásit a 6.srpna sebou vezměte na start i své děti. Organizátoři připraví opět nějaké překvapení na trati, chybět nebude ani závěrečná afterparty.

Doprovodný program a občerstvení je zajištěno. Více informací a propozice závodu najdete na webu www.decinsportfest.cz

Triade Děčín