Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci jsou podruhé za sebou ve finále!

bk-decin-bk-prostejov-roman-valentaAriete Prostějov vs BK Armex Děčín – 68:74 (21:9, 34:29, 50:55)
Vstup do čtvrtého utkání vyšel Válečníkům. Po dvou dobrých střelách v první minutě z blízkosti koše vedli Děčínští 0:4.. Pak však přišla série domácích, na kterou Děčín nemohl odpovědět, protože neproměňoval střely. Velkou šňůru domácích 21:0 ukončil až Lukáš Bažant těžkou střelou po seběhu a do konce desetiminutovky ještě hosté korigovali na 21:9. Tím skončilo panování Orlů a Válečníci už vyhráli všechny zbývající čtvrtiny.

Na straně Děčína chyběl kapitán Jakub Houška, Orli postrádali kromě dříve zraněných Kouřila a Šteffela také Američana Roseboro. Děčín napjal všechny síly a začal soupeře přebojovávat a dopichem Ježka se dokázal dotáhnout na 31:29, celá čtvrtina pak skončila 34:29. Celkově tuto desetiminutovku zvládli hosté vyhrát o 7 bodů, když domácí útok udrželi na 13 bodech a z 20 bodů vsítil za Děčín devět Jiří Jelínek (celkově 11).

V začátku třetího dějství držel prostějovský prapor Tomanec, jenž dvěma slepenými trojkami zvyšoval na 44:34. Děčín však trpělivou týmovou hrou zvrátil vývoj a do 30.minuty už se dostal do pětibodového vedení 50:55, když třetí čtvrtinu vyhráli o 10 bodů 16:26 a opět především skvělou obranou!

Luboš Stria otevřel závěrečnou čtvrtku trojkou a Válečníci působili živějším dojmem v poslední čtvrtce, což potvrdil opět Stria „šoupákem“ po vhazování z pod koše, kde zůstal zcela osamocen a zvyšoval na desetibodové vedení 52:62. Domácí se ještě jednou přitáhli na pět (57:62), pak ale dvakrát najel hráč utkání Vyoral. A i přes snahu Orlů, už hosté rukama Šišky (nájezd), Strii a Vyorala (oba trojky) dovedli semifinále k postupovému konci 68:74.

Podruhé za sebou tak dokázali Válečníci postoupit do finále Kooperativa NBL! Tento úspěch je cenný především kvůli skvělým fanouškům, jichž do Prostějova znovu dorazil slušný počet a byli slyšet mnohem více než domácí (počtem) přesila. Termíny finálových soubojů jsou ještě v jednání a sílí počet dotazů na místo konání domácího finálového souboje…

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta