Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem Ariete Prostějov – BK ARMEX Děčín

bk-decin-bk-prostejov-roman-valentaVálečníci mají v neděli šanci využít první mečbol k ukončení semifinálové série proti Orlům a vybojovat druhý postup do finále Kooperativa NBL v řadě. Utkání na horké půdě soupeře startuje v neděli 8. května v 18 hodin, aktuální stav série je 2:1 na zápasy.

První mač série v ARMEX Sportcentru ovládli svěřenci Pavla Budínského o deset punktů (83:73), avšak stejným bodovým rozdílem dokázali doma zvítězit i Lukáš Palyza a spol. (74:64).

Série se ve středu večer vrátila do děčínské arény. Po většinu utkání tahali ze delší konec provazu Tomáš Vyoral a spol., avšak soupeř se zuby nehty držel na dostřel a nedovolil domácím jít do většího trháku. Utkání nakonec dospělo do dramatické koncovky, v níž čtyři důležité šestky proměnil Luboš Stria – a i díky němu nakonec Válečníci zvítězili 72:69.

Hráči Děčína v tomto špílu soupeře výrazně přeskákali (49:38, útočné 15:8). Hosté sice zapsali o šest asistencí více a ztratili o tři míče méně, což však nic nezměnilo na tom, že na Hanou pojedou s výhodou vedení v sérii Válečníci!

Předchozí zápasy semifinálové série v kostce:
Děčín – Prostějov 83:73 (top skóreři: Jelínek 22, Bažant a Stria po 14 – Palyza a Tomanec po 16)
Prostějov – Děčín 74:64 (Palyza 20, Roseboro 17 – Carter 16, Vyoral 13)
Děčín – Prostějov 72:69 (Vyoral 16, Jelínek 15 – Palyza 26, Roseboro 14)

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta