Rubriky
Sport Zprávy

Decin Run Fest 2016

runfest_aleso2.ročník Děčín Run Fest 2016 zahájil sportovní sezónu Triade Děčín V sobotu 23.dubna , za ideálního běžeckého počasí, se konal v Děčíně na
Mariánské louce, sportovní podnik s názvem Děčín Run Fest, který uspořádal triatlonový oddíl Triade Děčín a byl první  akcí celoroční série závodů pro dospělé, mládež ale i děti z dětských domovů. Na organizaci se podílí i Tomáš Slavata, který dětské domovy dlouhodobě podporuje a ukazuje dětem cestu životem pomocí sportu.

Do všech závodů Děčín Run Festu odstartovalo nakonec více jak 250 běžců včetně závodníka z Holandska a tím se stal Run Fest nejen mezinárodním, ale i největším podnikem svého druhu v Děčíne. Akce byla rozdělena na 4 běhy – 5km, rodinný běh, hlavní závod v půlmaratonu a dětské běhy.

Vítězem hlavního závodu půlmaratonu se stal Děčínský rodák Josef Procházka v traťovém rekordu za 1:16:49 následovaný Otakarem Kohlem a Martinem Přibylem. V ženách si odnesla prvenství Regina Procházkováza  také v traťovém rekordu 1:29:58, druhá Alena Krchýková a třetí Petra Zárubová. Ale to nebyl hlavní důvod, vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si krásný den v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi.

Run Fest  měl mimořádnou atmosféru, ke které přispěla hlavně úroveň všech účastníků a to nejen sportovní, ale především ta lidská. Součástí
vyhlašování výsledků byla nejen aukce předmětů ze světových Ironmanů, ale i startovní číslo a lyžařské hůlky s podpisem Tomáše Krause, Děčínského olympionika a mistra světa. Především však duhový dress Mistra světa a olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého s podpisem, velmi cenná rarita, kterou vydražila paní Yveta Peterková za významnou částku, která poputuje na konto pro handicapované děti. Triade za svého trvaní již darovala téměř 250 000,-Kč.

Firma KTM věnovala dvě horské kola, které si odnesli vylosovaní účastníci dětských běhů.

Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali připravovat, za velkou sportovní tak organizační úroveň . Organizátoři tímto děkují za mnoho
pochvalných emailů a poděkovaní patří také partnerům akce  společnosti ČEZ, Lázeňské kavárně, firmě Kopa, Kur sport, Jožák, Bohemia cargo, Grešík, Pajero, restaurace Kocanda, Barvy Kindl, Audo Viktoria, KTM a dalším. Jednalo se o první letošní akci pořádanou Triade Děčín a budou následovat další jako dětský duatlon 26.5. , Iron Dumpling včetně dětských závodů, poté v září znova duatlon pro mláděž a další. Triade Děčín je  jedním z největších pořadatelů sportovních akcí v Děčíně.

Speciální poděkování patří, náměstkyni primátorky města Děčína, paní H. Cermonové za motivaci a ujištění, že má smysl organizovat takovéto akce, kde dáváme dobrý příklad dětem prostřednictvím  sportu a důležitosti podpory a respektu k ostatním.

Info, foto a výsledky na www.decinsportfest.cz
Triade Děčín Marek Peterka