Rubriky
Sport Zprávy

BK Opava vs BK Děčín – 79:78 (21:18 40:44 63:60)

opavaSobotní duel v Opavě měl předpoklad šlágru kola, jelikož předchozí dva souboje obou celků byly velmi vyrovnané. V opavském dresu nemohli hrát zranění Dragoun a Gniadek, s Válečníky nedorazil Luboš Stria, jenž se stal v sobotu otcem. Domácí začali lépe a průběžně vedli 5:0 nebo 14:7, ale ještě do konce první desetiminutovky Válečníci srovnali krok, především díky třem trojkám (Kaša 1x, Jelínek 2x) na 21:18.

Domácí i do druhé čtvrtiny vstoupili výborně (šňůra 7:0), ale hosté se rychle „oklepali“ a odpověděli úsekem 1:10. Stejně jako skóre, tak i hra se přelévala ze strany na stranu. Nasazení obou celků sneslo měřítko play-off a v poločase svítilo na tabuli skóre 40:44.

Boj o každý míč, fyzicky náročné souboje, pohledné individuální akce, dobrý pohyb míče. Všechny atributy dobrého basketbalu byly v Opavě k vidění. Utkání doprovázela výborná atmosféra slušně zaplněné opavské haly. Třetí čtvrtinu vyhráli domácí o sedm bodů, čímž se dostali do vedení 63:60.

Vše nasvědčovalo podobně vyrovnané koncovce, jaká byla k vidění v předchozích střetnutích. Na Jurečkovu trojku odpověděl stejnou mincí Kouba – 66:63. Na Vyoralův nájezd zase Cvek – 68:65. Nedávný navrátilec do domácí sestavy Klečka pak projevil pevné nervy a proměnil dvě trojky a dva trestné hody v řadě – 71:76. Sám Vyo pak ještě dokázal třikrát skórovat. Naposledy trojkou na 79:78. Domácí v následujícím útoku najeli do koše, ale Filip výborným obranným zákrokem získal míč zhruba 15 sekund do konce základní hrací doby. Míč si vzal znovu Vyo a individuální akcí se uvolnil pro střelu za tři body. Bohužel minul a Kouba po útočném doskoku byl už příliš vychýlen ze střelecké pozice a jeho závěrečná střela k obroučce nedoletěla.

Válečníci odehráli výborný zápas, který byl opět ozdobou Kooperativa NBL. Koncovku třetího vzájemného duelu zvládli lépe opavští, čímž získali na svou stranu vzájemnou bilanci na 2-1. Počtvrté se oba týmy setkají 16.3.2016 v děčínském ARMEX Sportcentru. Sobotní duel byl nejlepší pozvánkou na další utkání.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta