Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoŽivila se podvody
RUMBURK – Pod drobnohledem policistů z různých koutů České republiky skončila dvaadvacetiletá žena z Uherského Hradiště. Čtvrtého září letošního roku ji začali stíhat pro přečin podvodu. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Prostřednictvím internetu se měla mladá dívka obohatit o částku bezmála sedmapadesáti tisíc českých korun. Na různých internetových portálech nabízela k zakoupení převážně značkové zboží. Pro veřejnost byly její nabídky sportovního oblečení a obuvi, kabelek, plesových šatů, peněženek i mobilního telefonu lákavé. S ohledem na její životní situaci se v roce 2013 rozhodla pro dráhu internetového prodejce, který své závazky neplní. Dnes čelí čtyřiašedesáti nesplněným slibům, díky kterým její rejstřík trestů v budoucnu ztratí svou nevinnost.

Sveden příležitostí
VARNSDORF – Vystavený mobilní telefon v hodnotě 2.600,- Kč zaujal dvacetiletého mladíka z Varnsdorfu. Neodolal a do nezajištěné vitríny v obchodě ve Varnsdorfu si pro něj sáhnul. Obsluha neváhala a téměř vzápětí se obrátila na místní strážce zákona, kteří na přečinu krádeže začali pracovat. Po prošetření všech okolností oznámeného incidentu ukázali směrem k mladému muži s pošramocenou minulostí, který od sedmnáctého září letošního roku čelí sdělení podezření ze spáchání výše uvedeného přečinu. Svůj přešlap nezastírá. Ten ho může připravit až o tříletý pobyt na svobodě.

Dluhová past
DĚČÍN – Děčínští policisté prověřovali zadluženou ženu z Děčína, která od sedmnáctého září letošního roku čelí zahájení trestního stíhání. Vlivem životních okolností se dostala do finančních potíží, které se snažila vyřešit různými půjčkami. Od února 2012 si sjednávala různé půjčky a úvěry, kterými se snažila tíživou situaci zvládnout. Osloveným věřitelům zamlčela podstatné informace, které měly významný vliv na rozhodnutí o poskytnutí finančních prostředků. Výše půjček a úvěrů se zpravidla pohybovala kolem deseti tisíc českých korun. Výše dluhů, které ji v tuto chvíli přivedly k přečinům podvodu a úvěrového podvodu, činí téměř 110.000,- Kč.

Ovlivněný babetista
VARNSDORF – Ve čtvrtek sedmnáctého září letošního roku krátce před jedenáctou hodinou dopoledne varnsdorfští policisté zastavili muže jedoucího na Babetě. Po chvíli se ukázalo, že zastavený motocyklista má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2016. Během silniční kontroly byl řidič vyzván také k orientační dechové zkoušce, která vyloučila užití alkoholu před jízdou. Zevrubná silniční kontrola zahrnovala také zkoušku na omamné a psychotropní látky. Tester odhalil užití amphetamínů. Muž užití drog nevyvracel. Policisté se dál případem zabývají s ohledem na přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Děčín 18. září 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín