Rubriky
Dětem Zprávy

Děčínská zoo od září spouští hned několik zájmových kroužků

zoo_krouzek_detiMají vaše děti rády přírodu a zvířata? Pokud ano, pak si rozhodně nenechte ujít nabídku zájmových kroužků děčínské zoologické zahrady, kterou přichystala pro tento školní rok. Na své si v nich přijdou příznivci přírodovědy, zoologie, milovníci koní ale také začínající teraristé.

Mladší děti najdou uplatnění v tzv. ZooKroužku, starší pak v ZooKlubu. Oba zájmové útvary se budou zaměřovat na poznávání domácích i exotických zvířat, děti dostanou možnost pečovat o některá z nich, čeká je práce s přírodninami i poznávání přírody v terénu. „Po roční přestávce otvíráme znovu také kroužek Teraristiky, který povede zkušený lektor. Náplní bude poznávání terarijních a akvarijních živočichů, péče o některé z nich, hry a případné exkurze v tomto oboru,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková. Nabídku zájmových klubů uzavírá kroužek Péče o koně. Ten seznámí děti s chovem koňů a oslů a také se základy jízdy.

Všechny kroužky budou probíhat v zoo, výjimkou bude pouze Teraristika, která se bude konat v Expozici Rajské ostrovy. Podrobné informace k jednotlivým kroužkům lze získat na internetových stránkách zoo www.zoodecin.cz v sekci ZooŠkola, kde jsou k dispozici i kontakty na jednotlivé vedoucí.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.