Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto soud_alesoOkradení turisté
DĚČÍN – Policisté z děčínského obvodního oddělení vyjížděli v neděli ráno sedmého června do kempu na Mezní louce. Část jejich návštěvníků v průběhu noci ze soboty na neděli byla okradena. Muž spící ve stanu během svého odpočinku zaslechl šramot ve stanu, a tak se ohnal rukou. O chvilku později rozsvítil baterku a zjistil, že mu ze stanu zmizel batoh s osobními věcmi, doklady a finanční hotovostí. O chvíli později narazil na další návštěvnici kempu, která postrádala další dva batohy. Majitelé ztracených věcí se rozhodli propátrat blízké okolí místa činu a jejich úsilí se vyplatilo. Převážnou část svých věcí nalezli nedaleko od svých stanů. Další pak cestou na policii odhozené v příkopě. Oběma oznamovatelům nakonec chyběla jen finanční hotovost. Případy přečinů krádeže se zabývají policisté z OOP Děčín – Město.

Skončil v nemocnici
DĚČÍN – Nepříjemnou zkušeností v tuto chvíli prochází mladík z Děčína, který se v sobotu šestého června vpodvečer dočkal fyzického napadení ze strany řidiče projíždějícího vozidla. Mladík přecházející ulici 17. listopadu nedaleko vlakového nádraží v Děčíně napadl řidič, jenž na něj nejdříve troubil a později upustil i pár nemilých slov. Vše doprovodil několika údery do hlavy. Výsledkem je zranění, jež si vyžádalo hospitalizaci v nemocnici. Útočník z místa události bezprostředně po napadení odjel. Policisté sobotní incident prošetřují s ohledem na přečin ublížení na zdraví. Po útočníkovi pátrají.

Boletická roztržka
DĚČÍN – Letos v sobotu šestého června odpoledne byli děčínští policisté přivoláni také do Boletic nad Labem, kde se měla odehrávat slovní roztržka mezi místními obyvateli a návštěvníky zdejší restaurace. Studniční ulicí se kolem jedenácté hodiny večer měly ozývat rasistické nadávky a nepovolené projevy sympatií k nacismu. Na místě byla policisty zastižena čtveřice mužů, která dobrovolně následovala strážce zákona na policejní oddělení. Policisté případ prošetřují s ohledem na přečin Projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka.

Zneužitá identita
DĚČÍN – V polovině letošního května vyhledala policisty z děčínského oddělení mladá žena, jejíž účet na sociální síti napadl zřejmě neznámý podvodník. Prostřednictvím jejího účtu byly jejím přátelům zaslány v polovině letošního května soukromé zprávy, které vyzývaly k zaslání 32 Kč. Přesněji bylo ve zprávě uvedeno : „Ahoj nemůžeš mi prosím na účet přeposlat 32 kč ? mam tam 170 a nejmíň jde vybrat 200 a jsou to poslední peníze co mám do soboty pak bych hned vrátila“ Jak se zatím ukazuje, šlo o podvodnou hlášku, zaslanou neznámým prostředníkem, kterému se nejspíš podařilo prolomit přihlašovací údaje k jejímu profilu. Zaskočená žena vzápětí učinila několik ochranných opatření, aby zamezila dalšímu zneužití její internetové identity. Květnový případ je prověřován s ohledem na přečin neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací.

Děčín 8. června 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín