Rubriky
Turisti Zprávy

České Švýcarsko se připravuje na zahájení turistické sezóny

skoleni_ISČeské Švýcarsko, 8. 4. 2015 – Před zahájením turistické sezóny proběhlo dne 2. 4. 2015 v Domě Českého Švýcarska každoroční školení pracovníků informačních středisek. Pracovníci informačních středisek se seznámili s novinkami v oblasti cestovního ruchu v regionu Českosaského Švýcarska, zároveň si však oživili také informace o pravidlech, která pro provozování turistiky platí v chráněných územích. Školení pro pracovníky informačních středisek v regionu Českého Švýcarska uspořádaly ve spolupráci Správa národního parku České Švýcarsko a obecně prospěšná společnost České Švýcarsko.

„Pracovníci informačních středisek jsou obvykle vůbec první, na koho se turisté v případě dotazů obracejí, velice nám proto záleží na tom, aby byli schopni poskytovat kvalitní informace,“ říká Pavel Benda, ředitel Správy národního parku České Švýcarsko, a dodává: „Těší nás, že o pravidelná školení je velký zájem, je to pro nás signál, že nejsme sami, komu na kvalitě služeb záleží.“

Region Českého Švýcarska, případně Děčínska a Šluknovska disponuje nejméně 14 informačními středisky, která v turistické sezóně zajišťují servis pro turisty i místní obyvatele. Návštěvnosti těchto informačních středisek se pohybují v řádech desetitisíců osob za sezónu.

Zdroj: www.npcs.cz