Rubriky
Sport Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Nářadí je fuč
DĚČÍN – Rodinný dům na Folknářích v Děčíně navštívil v druhé polovině loňského roku nezvaný host. Z předsíně zdejší nemovitosti zmizelo pracovní nářadí v hodnotě necelých šesti tisíc českých korun. Majitel věcí se s úbytkem obrátil na děčínské policisty, kteří začali jeho oznámení prošetřovat s ohledem na možnou trestnou činnost. Výsledkem jejich práce bylo devátého března letošního roku sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže padesátiletému muži z Děčína. Výtečníkovi hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta.

policie auto tyrsovka_alesoBrigáda nad rámec
DĚČÍN – Koncem letošního ledna se na podmokelské strážce zákona obrátil pracovník jílemnické společnosti, která má provozovnu na Dělnické ulici v Děčíně. Z jejích skladovacích prostor zmizelo v průběhu posledního lednového týdne sedmdesát kilogramů profilových výrobků z nerezové oceli, které postupně odnosila dvojice brigádníků. Hodnota chybějícího materiálu se vyšplhala až k hranici devětatřiceti tisíc českých korun. Oba brigádníci svého jednání litují, leč ani to je neuchránilo od sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což jim oběma hrozí až dvouletá ztráta svobody.

Posprejovaný vagon
VARNSDORF – K poničení vlakové soupravy na vlakovém nádraží ve Varnsdorfu došlo zřejmě v neděli osmého března 2015 nad ránem. Přes noc se na odstaveném vagonu objevily tři barevné obrazové grafitti společně se dvěma nápisy. Škoda odpovídá předběžně dvaceti tisícům českých korun. Kdo se za jejich vznikem skrývá, je v rukou varnsdorfských policistů. Na nedovolenou výzdobu lze pohlížet také z úhlu přečinu poškození cizí věci.

Sklenka s penězi
RUMBURK – Obsluha benzínové čerpací stanice v Rumburku postrádá od pondělí devátého března letošního roku sklenici od kávy. Chybějící sklenka byla výjimečná v tom, že se v ní nacházela finanční hotovost české i cizí měny. Ztráta se pohybuje u částky kolem šesti a půl tisíce českých korun. Odložený „suvenýr“ si vzal do parády nejspíš neznámý lapka, jenž využil chvilkové nepozornosti obsluhy, která se po její ztrátě obrátila na rumburské strážce zákona. Ti nepříjemnost prošetřují i s ohledem na přečin krádeže.

Posviťte si na vandalství!
RUMBURK – To je holý vandalismus ! Tak by se dalo nazvat počínání dosud neznámého vandala, který letos v noci ze soboty na neděli osmého března poničil v rumburské Jiráskově ulici zábradlí. Kromě vytrženého zábradlí provozovatelé místního baru zjistili i poničení vstupních dveří zdejšího podniku. Jelikož škoda čítá osmnáct a půl tisíce českých korun, začala se případem zabývat také rumburská policie, která oznámení šetří s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Děčín 10. březen 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín