Rubriky
Kultura Zprávy

V Děčíně budou praskat bubliny! Chystá se tu festival Jeden svět

jedne svetLetošní ročník nabídne osm filmů na aktuální společenská témata. Součástí bude i bohatý doprovodný program.

Na začátku byla parta nadšených lidí, kteří si festival Jeden svět přáli i v Děčíně. Letos se tu budou filmy z celého světa promítat už sedmým rokem. Po každém filmu přijde na řadu beseda se zajímavým hostem a na programu je i divadelní představení , koncerty a literární večer.

„Jsme velice rádi, že se nám daří festival realizovat a to každým rokem s narůstajícím počtem příznivců, kteří nás podporují. Máme z toho radost, ale je to zároveň i velký závazek,“ říká za organizační tým festivalu v Děčíně Vladimír Volráb.

Během čtyř festivalových dnů bude promítnuto celkem osm dokumentárních filmů. Program sestavuje místní organizační tým podle sebe a tak je nabídka podle měst odlišná. Za řadou filmů se tak vyplatí do Děčína přijet i odjinud.

„Filmy jsme se snažili vybrat tak, aby reflektovaly co nejširší rámec aktuálních společenských témat. Budeme tak promítat například film o verbování mladých lidí do radikálních islamistických hnutí, o globálním oteplování, ale třeba i cukru a jeho vlivu na naše zdraví,“ doplňuje Vladimír Volráb.

„Praskněte své bubliny!“ To je hlavní motto letošního ročníku Jeden svět. Cílem je narušit předsudky, které si lidé vytvářejí a které je zahalují do pomyslných bublin. Festival Jeden svět se letos v České republice koná už sedmnáctým rokem a filmové projekce se uskuteční ve 32 městech. V Ústeckém kraji je to Ústí nad Labem, Louny a právě Děčín. Festivalové aktivity z tohoto města můžete sledovat na facebooku pod adresou Jeden svět Děčín.

Kontaktní osoba za organizační tým: Vladimír Volráb, tel. 775 347 750