Rubriky
Sport Zprávy

Děčín nechtěl pátý zápas, v Nymburce zvítězil a postupuje do dalšího kola play-off, kde vyzve Kobru

hc decUtkání začalo z obou stran opatrně, nikdo se nechtěl dopustit chyby, která by mohla znamenat vedoucí branku. Hned na to ale vyslal nebezpečnou střelu Bičiště, ta ale byla sražena pouze do ochranné sítě. Na branku nemuseli diváci v hledišti příliš dlouho čekat. V čase 3:53 se totiž měnilo skóre na ukazateli. A sice na straně Medvědů. RADIM VACEK tečoval v přesilové hře střelu Filipovského od modré čáry a rozvlnil poprvé domácí síť – 0:1. Nymburští se ale také dostávali do šancí, ta z kategorie těch nebezpečných se zrodila ve třinácté minutě, ale Lavinger nebezpečí ve svém brankovišti uhasil. V závěru třetiny si akci domácí zopakovali, ale na Lavingera znovu nevyzráli. Po sérii nepřesností na obou stranách se už nic v první třetině nestalo, a tak šli Medvědi poprvé do kabin s rozhodně lepší náladou než tým Nymburka.

Na konci třiadvacáté minuty opouštěl Volráb trestnou lavici a poté se dostal do samostatného úniku. Svůj nájezd však v další branku Děčína nepřetavil. A hned na to se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Za půl minuty bylo totiž vyrovnáno. Nymburk hrál další přesilovku a tu dokázal využít ALEŠ KNESL a vrátil svůj tým zpět do hry – 1:1. O pět minut později se stejná výhoda naskytla také Medvědům a i oni ji využili. TOMÁŠ FAIGL zužitkoval přihrávku od Oliveriuse a strhl vedení znovu na stranu Děčína – 1:2. V šestatřicáté minutě se do úniku ve vlastním oslabení dostali Nymburští, ale obránce Filipovský se stačil vrátit a svým obranným zákrokem nebezpečí zažehnal. Na konci druhé periody ještě zahrozil Hašek, ale Brázdil v pohodě jeho střelu pokryl. I podruhé do kabin se šlo lépe Děčínu, jenž měl opět v zádech jednogólový náskok.

Do třetí třetiny vstoupili domácí hokejisté s tím, že se ještě pokusí s utkáním něco udělat. Dost se tlačili před branku Děčína, ale Lavinger byl jak nepropustná hráz a díky němu byli hosté stále v jednobrankovém náskoku. Ale i Medvědi si vytvořili několik šancí, ale také Brázdil svůj tým držel. Těsný výsledek vydržel do sedmapadesáté minuty. Děčín se vymanil z tlaku Nymburka a Volráb po špatné rozehrávce domácích sebral puk a vyzval ke skórování RADIMA VACKA, který jeho nabídku přijal a svou tečí nedal Brázdilovi šanci – 1:3. Minutu před koncem zahrozili Nymburští, kdy pálili od modré čáry. Lavinger však střelu chytil ukázkovým semaforem. Domácí se pak ještě odhodlali k powerplay, ale k ničemu to nevedlo. Medvědi si své vedení pohlídali a po konci utkání tak na ledě propukla oslava postupu do čtvrtfinále play-off společně s fanoušky Děčína, kteří na utkání přijeli vlakem. Soupeřem Děčína bude pražská Kobra.

NED Hockey Nymburk – HC Děčín 1:3 (0:1; 1:1; 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Knesl (Kříž, Šimek) – 4. Vacek (Filipovský, Hašek), 30. Faigl (Oliverius, Kuchynka), 57. Vacek (Volráb)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Molnár, Filipovský, Kaltenböck, Hříbal, Strnad, Havlíček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín