Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPřišla o telefon
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté před několika málo dny obdrželi informaci o možném přečinu krádeže. Návštěvnice místního plaveckého areálu si před vstupem do bazénu volně odložila kabelku. Ta zřejmě přilákala nechtěnou pozornost, jelikož z ní zmizel vložený mobilní telefon zn. Samsung Galaxy S5 mini v hodnotě devíti tisíc českých korun. Nemile překvapená oznamovatelka ztrátu ohlásila policistů, kteří se pokusí vypátrat nejen chybějící telefon, ale i další informace vedoucí k možnému lapkovi. V případě odcizení či ztráty mobilního telefonu je vhodné co nejrychleji u operátora blokovat SIM kartu a nahlásit ztrátu aparátu z důvodu jeho případného blokování. Po nálezu telefonu lze aparát opět zprovoznit.

Nemá peněženku
DĚČÍN – Policisté z obvodního oddělení v Podmoklech začali pátého března prošetřovat událost z počátku letošního února. Oznamovatel policistům popsal nedávnou situaci, při které přišel o peněženku s finanční hotovostí. Kolem deváté hodiny ráno vycházel z podchodu hlavního železničního nádraží v Děčíně a při rozměňování peněz mu neznámá osoba z rukou jeho portmonku vytrhla. Škoda se rovná sedmnácti stům českých korun.

Poškrábané BMW
RUMBURK – Majitel osobního vozidla BMW 530 zaznamenal ve čtvrtek pátého března letošního roku nepříjemnou věc. Vozidlo mu s největší pravděpodobností v době jeho odstavení v Zadní ulici v Horním Jindřichově na Rumbursku někdo poničil. Škrábanec na pátých dveří zaparkovaného auta může zmizet desetitisícovou finanční injekcí, která bude potřeba v případě opravy laku. Zda-li se jednalo o úmyslný přečin poškození cizí věci je nyní v rukou rumburských policistů.

Kde jsou ty věci?
DĚČÍN – Nepříjemného překvapení se dočkal majitel rodinného domu v Hliněné u Děčína. Z jeho domu zmizela během noci ze středy na čtvrtek 5. března 2015 motorová pila, sekera a tablet s příslušenstvím, což v řeči peněz odpovídá téměř třem a půl tisícům českých korun. Jelikož oznamovatel si není vědom žádných skutečností, které by vysvětlovaly náhlé zmizení odložených věcí, obrátil se na děčínské policisty s prosbou o objasnění „záhady“. Jednou z vyšetřovacích verzí je také spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Padla další chalupa
RUMBURK – Do rukou neznámého pachatele padla další rekreační chalupa. Tentokrát ve Starých Křečanech. Z napadené nemovitosti zmizely během zimy stará litinová kamna společně s pracovním nářadím a dalšími věcmi, které v chalupě majitel přes zimu nechal. Škoda čítá téměř sedmačtyřicet tisíc českých korun.Na místě činu se nelezlo několik stop, jež svědčí o násilném vniknutí. Případem krádeže a porušování domovní svobody se zabývají policisté z OOP Rumburk.

Děčín 5. březen 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín