Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoVzkaz pro milovanou
DĚČÍN – Autobusová zastávka na Benešovské ulici v Děčíně se stala první prosincovou středu upomínkou vřelých citů. Nesmělý muž se krátce před jedenáctou hodinou večer pokusil o neotřelý způsob vyjádření své lásky ke své vyvolené, která touto cestou občas chodívá. Na chodník u zastávky namaloval dvě zlatá srdce. Opodál umístil nečitelný podpis černým sprejem. Když na místo dorazila dvoučlenná policejní hlídka, zamilovaný umělec se k dílu přiznal. Následně byl vyzván k dechové zkoušce, která potvrdila přítomnost alkoholu v dechu. O den později si mladý muž vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a přislíbil odstranění vzkazu. Milostný kousek přepočítali zástupci posprejovaného majetku na šest a půl tisíce českých korun.

Rovnou do vězení
VARNSDORF – Když prošel obchodem sedmadvacetiletý zákazník bez placení i druhý den, štěstěna ho opustila. Místo ní si mladého muže z Varnsdorfu vzali do parády varnsdorfští strážci zákona, kteří ho v „cuku letu“ eskortovali rovnou do vazební věznice. Vykutálený zákazník navštívil koncem letošního listopadu nejdříve místní masnu, odkud si odnesl nákup v hodnotě 380,- Kč. Zboží nezaplatil. O den později zabrousil do prodejny s oblečením, odkud utekl s oblečení v hodnotě necelých 3.200,- Kč.Policisté zajistili vše potřebné a muže čtvrtého prosince zadrželi, sdělili podezření z přečinu krádeže a převezli k jednání u soudu. Zde padlo rozhodnutí o vazbě a výtečník vyrazil na cestu do vězení.

Zmizely peníze
DĚČÍN – Na případu nečekaného zmizení uložené tržby pracují policisté z obvodního oddělení Děčín – Město. K němu mělo dojít na sklonku minulého týdne v jedné z děčínských restaurací na pravém břehu Labe. Majitelka restaurace vyčíslila škodu na částku přesahující sedm tisíc českých korun. M9stní strážci zákona pracují současně na několika verzích. Jedna z nich ukazuje směrem k přečinu krádeže.

Někdo si zřejmě udělal pěkného Mikuláše…
DĚČÍN – Z uzamčeného vozidla v Horním Oldřichově na Děčínsku zmizela během pátečních mikulášských radovánek kotoučová pila. Odstavené auto se jevilo jako netknuté, bez zjevných známek násilí. Po žlutém pracovním nářadí v hodnotě třiceti tisíc českých korun bylo ihned vyhlášeno pátrání. Okolnostmi případu možného přečinu krádeže se zabývají policisté z Podmokel.

Off line
RUMBURK – Majitel rodinného domku v Rumburku navštívil místní policejní služebnu poté, co mu selhalo připojení k internetu. Jak se zatím ukazuje, neznámý lapka si pro anténu vylezl přes žebřík, který našel na garáži. Po sobě zanechal jen neuklizený žebřík a přeříznutý síťový kabel. Škoda čítá osmnáct set českých korun. Sobotní trestní oznámení prověřují policisté z Obvodního oddělení v Rumburku s ohledem na možný přečin krádeže.

Děčín, 8. prosince 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín