Rubriky
Sport Zprávy

Děčín v Klášterci zavelel k obratu, ale nakonec padl v prodloužení

klasterecPrvní vážnější akce sobotního utkání byla k vidění v sedmé minutě, když se Mála ocitl zcela sám před Lavingerem, ale svou akci trestuhodně zahodil. O chvíli později mířila na brankáře Děčína další střela, po které zazvonila tyč jeho branky. Medvědi se do větší příležitosti dostali na konci třinácté minuty a byla z toho hned úvodní branka utkání. TOMÁŠ FAIGL se před domácí brankou dostal ke kotouči a poté ho uklidil do horní části klášterecké branky – 0:1. Domácí však nelenili a brzy bylo vyrovnáno. Svým přesným zásahem se do listiny střelců zapsal PETR FREIBERG – 1:1. Na konci prvního dějství si ještě gólové příležitosti připravila obě mužstva, ale skóre se na ukazateli už neměnilo. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu a zápas tak byl otevřený.

Necelých šest minut bylo odehráno ze druhé periody a Klášterec otočil skóre ve svůj vlastní prospěch. LUKÁŠ HRDLIČKA se štěstím překonal Lavingera a jeho tým rázem vedl – 2:1. A aby toho nebylo málo, v polovině utkání šli domácí do dvoubrankového vedení. FRANTIŠEK MÁLA v akci na jeden dotek se dostal do mezikruží, odkud vsítil třetí gól Klášterce – 3:1. Jenomže to Medvědy nezlomilo. Naopak. Ihned poté snížili na rozdíl jediné branky zásluhou ŠTĚPÁNA KUCHYNKY – 3:2 a tento útočník nastartoval následně velkolepý obrat. Děčín totiž v rozmezí další jedné minuty otočil stav znovu ve svůj prospěch. Nejprve srovnal s Kláštercem krok DANIEL VOLRÁB – 3:3 a pak se do přečíslení dostali znovu hosté, čehož využil DOMINIK MÁLEK a poslal Medvědy opět do vedení – 3:4. Domácí byli pochopitelně dosti zaskočeni a bylo to vidět i ve 36. minutě, kdy před Vlastníkem zívala úplně prázdná branka, ale útočník Klášterce ji netrefil. V samotném závěru druhé třetiny ještě ujel osamocený Hrdlička, ale Lavingerovu branku přestřelil.

Na začátku třetí třetiny měli Medvědi výhodu přesilové hry, ale v další branku ji přetavit nedokázali. Z druhé strany pak zkoušeli ohrozit Lavingera domácí hokejisté, ale pozorná obrana Děčína jim skórovat nepovolila. Medvědi nadále velmi dobře bránili své pásmo a Klášterec k ničemu nepouštěli. Své těsné vedení tak stále drželi. V 53. minutě musel pokrýt puk před dotírajícím Bečvářem, který se snažil o vyrovnání. Brankář Děčína však byl proti. S narůstajícím časem byla na hokejkách Klášterce vidět nervozita a také bylo jasné, že se v posledních chvílích před koncem třetího dějství pokusí domácí hráči o hru bez brankáře, tedy powerplay. Stalo se tak v čase 58:17. A domácím se to vyplatilo. Hned na to totiž rozvlnil branku Děčína JAKUB LOUČKA a jeho tým se dočkal kýženého vyrovnání – 4:4. A protože se do konce základní hrací doby už nic nestalo, došel zápas do prodloužení. V něm už to vypadalo, že dojde na samostatné nájezdy, ale minutu před koncem nastaveného času byl vyloučen hostující Vaněk a Klášterec tak měl výhodu přesilové hry 4 na 3. Tu také dokázal využít osmnáct vteřin před sirénou a zajistil si tak zásluhou LUKÁŠE HRDLIČKY bod navíc – 5:4.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 5:4 po prodloužení (1:1, 2:3, 1:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Freiberg (Koblitz), 26. Hrdlička (Hammerbauer), 31. Mála (Žižka, Hammerbauer), 59. Loučka (Žižka, Freiberg), 65. Hrdlička (Freiberg, Mála) – 13. Faigl (Kuchyňka, Kment), 31. Kuchyňka (Volráb, Hašek), 32. Volráb (Vaněk), 33. Málek (Bačák)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Vaněk, Kaltenböck, Hříbal, Málek, Zdvořáček, Kvaček – Hašek, Volráb, Faigl – Kuchynka, Kment, Fojt – Chovanec, Chamrád, Vacek – Bačák, Strnad, Bezpalec

Vendula Zdražilová, HC Děčín