Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Děčínská zoologická zahrada si i v zimních měsících připravuje pro své návštěvníky spoustu zajímavých akcí

deti zviratum zoo detemDěti zvířatům, zoo dětem
Děčínská zoologická zahrada připravila na prosinec speciální předvánoční akci pro školní kolektivy s názvem Děti zvířatům, zoo dětem. Co si pod takovým názvem představit? „Zjednodušeně řečeno půjde vlastně o takový výměnný obchod. Děti přichystají našim zvířatům balíčky plné dobrot a zoo jim za to dá možnost zúčastnit se zážitkově-vzdělávacího programu ZooŠkoly s padesátiprocentní slevou,“ popsala mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Pro inspiraci, co zvířatům nadělit, připravila zoologická zahrada na svých webových stránkách popis i fotografickou ukázku toho, jak by mohly balíčky pro jednotlivá zvířata vypadat. Kdo se pro tento dobrý skutek rozhodne, dostane možnost obdarovat své oblíbené zvíře. Nadělovat lze medvědům grizzly, kopytníkům, domácím zvířatům, tapírovi, mravenečníkovi, opicím či papouškům. Akce je naplánovaná na období od 1. do 19. prosince.
Bližší popis akce najdou zájemci na www.zoodecin.cz v sekci ZooŠkola. Dotazy k akci Děti zvířatům, zoo dětem lze směřovat na e-mail na zooskola@zoodecin.cz nebo telefonní číslo 412 531 626. I když je tato akci připravena především pro školní kolektivy, zoo s radostí přivítá i jednotlivce, kteří se rozhodnou v tomto předvánočním čase udělat radost zvířatům.

Přednáška - USAPřednáška – USA
Již ve čtvrtek 4. prosince pozve děčínská zoologická zahrada své návštěvníky na další cestovatelskou přednášku do Městské knihovny v Děčíně. „Společně s Ondřejem Smíškem tentokrát zavítáme na západní pobřeží Spojených státu amerických, zavítáme do několika národních parků i měst a prozradíme například, jak je to s tábořením v Kalifornii, medvědy v Yosemitech nebo gamblery v Las Vegas,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková. Přednáška začíná v 17 hodin a koná se ve velkém sále Městské knihovny Děčín ve třetím patře. Vstup je zdarma.

 

 

 

Čertovský rej v zooČertovský rej v zoo
Děčínská zoo se opět po roce promění v peklo plné čertů! Návštěvníky čeká v sobotu 6. prosince tradiční mikulášská nadílka pod názvem Čertovský rej v zoo. Děti se mohou těšit na cestu peklem plnou pekelných bytostí, které je zasvětí do čertovského řemesla. V soutěžích se naučí například přikládat pod kotel, přenášet pytel se zlobivými výrostky, kovat čertovské podkovy, mastit karty, anebo se také pěkně po čertovsku šklebit. Kdo splní všechny úkoly, ten se může v cíli stezky těšit na buřtíka. Nebude samozřejmě chybět ani pohádková trojice – Mikuláš a anděl s čertem, která dle zásluh odmění děti dárkovým balíčkem. Nadílka bude připravena pro prvních 150 dětí.
Čertovský rej v zoo začíná v sobotu 1. prosince ve 14 hodin.

Upozornění: Na akci bude zajištěno občerstvení v prostorách před expozicí medvědů grizzly. Občerstvení U Kamzíka již v tomto období není v provozu.Drobné občerstvení bude možné zakoupit i na recepci zoo.

Zdroj: Alena Houšková, Zoo Děčín