Rubriky
Sport Zprávy

V předehrávce hostí Děčín Řisuty

řisutyDruhá hokejová liga se sice ve středu 22. 10. 2014 nehraje, ale na programu je přeci jenom jedno utkání. Děčín si totiž předehrává devatenácté kolo z prosince s týmem Řisut.

Děčínští hokejisté odehráli v sobotu utkání v Sokolově, kde v první třetině sice prohrávali, ale dokázali srovnat stav skóre díky Danielu Volrábovi. Jenomže pouhou vteřinu před koncem první třetiny inkasovali Medvědi podruhé a to byl zřejmě klíčový okamžik utkání. Domácí hráče tato situace povzbudila, naopak pro Děčín to byl okamžik nepříjemný. Baník nakonec zvítězil 4:2 a doma tak bral všechny tři body. Na neúspěch na západě Čech tak budou chtít Medvědi zapomenout a pokusí se doma získat body s dalším nepříjemným celkem, který už několik sezón podává stabilně dobré výkony. Děčínští jsou zatím na dvanáctém místě druholigové tabulky se sedmi body.

Řisuty jsou šesté a prozatím získaly bodů třináct. V posledním odehraném utkání však nestačily u Vajgaru na tým z Jindřichova Hradce, kdy padly 3:4. I tento tým má tedy motivaci svou prohru odčinit na ledě Děčína, se kterým má lepší vzájemnou bilanci. Ale každý zápas začíná od nuly a stát se může cokoli.

Tři poslední vzájemná utkání mezi oběma týmy zní lépe pro Řisuty – 2:1. V loňské sezóně dokázali Buldoci nejprve doma v divoké přestřelce porazit Děčín 7:6. V Děčíně pak v odvetě byli úspěšnější Medvědi, kteří brali výhru 4:3 po samostatných nájezdech. V letošní sezóně se Děčín s Řisuty utkal 20. září ve Slaném, kde tento tým hraje svá mistrovská utkání a tentokrát Buldoci zvítězili 6:2.

O motivaci tak mají oba celky postaráno. Jak nakonec utkání dopadne a kdo si připíše jakoukoli výhru, se dozvíme až v jeho průběhu. Zápas začíná na děčínském zimním stadionu ve středu 22.10.2014 v 18. hodin. Přijďte povzbudit Medvědy v boji o další body do tabulky.

Online přenos: HC Děčín – HC Řisuty

Vendula Zdražilová, HC Děčín