Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín dnes míří do Pardubic

pardubiceNa vítěznou premiéru v  novém ročníku Kooperativa NBL budou chtít Válečníci navázat ve druhém kole již tuto středu, kdy se představí na hřišti jednoho z medailových, respektive finálových aspirantů, pardubické Beksy. Do letošní sezony vstoupili oba aktuální sokové před svými fanoušky vítězně. Pardubičtí doma setnuli Ostravu poměrem 84:71 (top střelci JIPu: Kotas 21, Kohout 15, Pandula 13) a Válečníci porazili Jindřichův Hradec 97:81 (Bažant 20, Tucker 15, Kaša a Vyoral po 14).

Loňská sezona Pardubic:

Sezonu 2013/2014 zakončili Pardubičtí ziskem jedné bronzové a jedné bramborové medaile. V tuzemské nejvyšší soutěži skončili po základní části na 3. místě. Ve čtvrtfinále play-off vyřadili jednoznačně 3:0 na zápasy našeho severočeského konkurenta z Ústí nad Labem. V semifinále sahali Sanders a spol. po postupu proti Prostějovu, ale nezvládnutá poslední čtvrtina rozhodujícího pátého klání je nakonec odsoudila „pouze“ k boji o třetí místo (prohra v sérii nakonec 2:3 na zápasy). V boji o bronz hraném na dvě vítězná utkání vedla Beksa nad Opavou, ale ta nakonec dvěma výhrami zvrátila sérii ve svůj prospěch – a Beksa tak skončila v NBL na celkovém čtvrtém místě… V Poháru České Pošty obsadily Pardubice 3. místo právě na úkor svého ligového přemožitele Opavy, kterou porazily hladce 92:77 (top skóreři Pardubic: Nelson 22, M. Peterka 16).

Změny v kádru Pardubic:

Před letošní sezonou došlo v pardubickém kádru k několika změnám. Pardubické vedení se rozloučilo s pěticí Michal Čarnecký (odešel do Ústí nad Labem), Samuel Faifr (Kolín), Martin Peterka, Travis Nelson a Corey Muirhead. Novými akvizicemi východočeské družiny jsou potom křídelník Dušan Pandula a pivot Ondřej Kohout (oba přišli z Prostějova), snajpr na perimetr Joseph Wall (Madeira – Portugalsko); a na soupisce jsou zapsáni také benjamínci Matěj Rubeš a David Škranc. Důvěru vedení má i nadále ambiciózní kormidelník Dušan Bohunický, jehož hrajícím asistentem se před sezonou stal ex-děčínský point guard Levell Sanders.

Loňské vzájemné zápasy v kostce:
 
Základní část NBL:

Děčín – Pardubice 80:67 (nejlepší střelci: Stria 17, Venta 15 – Příhonský 14, Bohačík 13)  
Pardubice – Děčín 98:77 (Čarnecký 20, Muirhead 16 – Bosák 14, Venta 12)  
Děčín – Pardubice 83:86 (Soukup 23, Venta 13 – Sanders 24, Peterka 17)  
Pardubice – Děčín 64:73 (Sanders 15, Bohačík 13 – Bosák 20, Landa a Stria po 12)

Čtvrtfinále Poháru České pošty:

Děčín – Pardubice 80:105 (Jiříček 14, Stria 12 – Peterka 23, Faifr 19)

Předzápasové názory ze soupeřova tábora najdete na jeho webu na adrese http://www.bkpardubice.cz/detail-clanku/?mid=91&cid=3109.

Názor BK Děčín

Mgr. Pavel Budínský (hlavní trenér): „Ambice, kvalita, talent, zkušenost, dravé mládí, Levell Sanders a tak dále a tak dále. To je koktejl vlastností, které má náš další soupeř, jimiž jsou Pardubice. A vzhledem k tomu, že se hraje na půdě soupeře, řadím toto utkání vždy do kategorie nejtěžších, která můžete v České republice sehrát. Jsme na prahu nové sezóny, oba týmy odstartovaly soutěž výhrami, takže očekávám velmi zajímavé a hůř predikovatelné utkání plné osobních soubojů, bodových zvratů, povedených i nepovedených akcí tak, jak tomu na začátku sezóny mnohdy bývá. Klíčem k úspěchu bude jistě kvalitní defenziva, ale zároveň doufám, že i útočná fáze bude důležitým aspektem, jak získat 2 body v prvním venkovním utkání.“


Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta