Rubriky
Politika Zprávy

Vedení města rozhodlo o posílení městské policie

mp_decin_alesoDoplnit chybějící strážníky chce v co nejkratší době vedení města. Hledá proto vhodné uchazeče na pozici strážníka městské policie. Výběrové řízení chtělo město původně vypsat již před dvěma měsíci, ovšem školicí středisko, kde se budoucí strážníci připravují, během letních měsíců neotevřelo žádný kurs odborné přípravy. Zatím se bude jednat o čtyři zaměstnance, přičemž pravděpodobně nepůjde o konečný počet. Navíc vedení města a městské policie uvažuje i o zřízení psovodů a také na tato místa hledá vhodné zájemce.

„V souvislosti s narůstajícím počtem oznámení občanů a v souvislosti s řadou problémů jsme přistoupili k posílení městské policie. V první fázi chceme přijmout čtyři strážníky. Záměrem je i zřízení psovodů, což je ale náročnější záležitost jak časově, tak finančně. Vhodní zájemci se ale mohou městské policii hlásit již nyní, abychom stihli vše včas dojednat a vyřídit,“ uvedl primátor František Pelant. Dodal, že výcvik a školení strážníka je časově náročná záležitost, proto budou mít při výběru kandidátů přednost ti, kteří již mají platné osvědčení. Jedná se např. o strážníky z jiných měst, kteří bydlí v Děčíně a do zaměstnání dojíždí.

Ředitel děčínské městské policie Marcel Horák doplnil, že uchazeč o práci strážníka musí být starší 21 let, být zdravotně způsobilý, spolehlivý podle zákona o obecní policii, trestně bezúhonný a musí mít střední vzdělání s maturitní zkouškou. Vybraní uchazeči poté nastupují na dvouměsíční školení a skládají zkoušku před komisí ministerstva vnitra. Tato zkouška se pak opakuje každé tři roky. „Nezbytnou podmínkou je vynikající fyzická kondice, kterou u vybraných kandidátů prověří náš výcvikář. Pokud zájemci projdou,
absolvují psychotesty, zdravotní prohlídky a nastoupí na dva měsíce na základní kurz. Teprve poté je budeme postupně nasazovat do služby,“ vysvětlil Horák.

Zájemci o práci strážníka mohou zaslat životopis na e-mail policie@mmdecin.cz nebo si sjednat osobní schůzku s ředitelem městské policie na tel. 412 593 180.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín