Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoVyužila příležitosti
DĚČÍN – V rukou děčínských policistů skončila mladá žena, jež se ocitla ve finanční tísni. Jelikož si neuměla se situací poradit lépe, využila své tehdejší pracovní pozice obchodního zástupkyně a možností z toho vyplývajících. V letech 2012 a 2013 čerpala peníze skrze účty klientů. Dluh vůči zaměstnávající firmě dosáhl částky 75.668,- Kč. Ve středu 23. července letošního roku si pracovnice pojišťovny vyslechla ústy policejních vyšetřovatelů obvinění z přečinu podvodu. K činu se doznala a přislíbila uhrazení dlužné částky. V rámci stanovení trestu mohou tyto skutečnosti sehrát důležitou roli.

Neměl řídit
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté zastavili ve středu v noci třiadvacátého července motorové vozidlo. Řidič byl vyzván k předložení dokladů. Jak se po chvíli ukázalo, muž má vyslovený zákaz řízení po dobu 18 měsíců a navíc řídil vůz pod vlivem pervitinu. Orientační zkouška na drogy vyšla policistům pozitivní. To ovšem není všechno, čtyřicátník je navíc policisty prověřován z důvodu přechovávání omamných a psychotropních látek, jelikož v době policejní kontroly u něj bylo nalezeno malé množství pervitinu. Jaké následky z toho vyplynou, odkryje čas. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání smělému řidiči hrozí ztráta svobody v délce až tří let.

Úder do obličeje
DĚČÍN – Devatenáctiletý mládenec z Děčína si ve středu třiadvacátého července letošního roku vyslechl ústy děčínských policistů sdělení obvinění z trestného činu ublížení na zdraví. Toho se měl dopustit v polovině letošního dubna na Starém Městě v Děčíně útokem do obličeje o několik měsíců mladšího chlapce, jenž musel následně vyhledat lékařskou pomoc. Svou roli sehrála mladistvá nerozvážnost a alkohol, který konzumovali i svědci události. Zdravotní pojišťovna vyčíslila léčebné výlohy na necelých třiatřicet tisíc českých korun. Obviněnému mládenci hrozí trest odnětím svobody v délce od šesti měsíců do tří let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Mladý umělec
DĚČÍN – Mladí cizinci přiletěli třiadvacátého července letošního roku na návštěvu ke svým děčínským příbuzným. Během uplynulé letní noci napadlo jednoho z nich „ozdobit“ budovu děčínského hlavního nádraží svými výtvarnými počiny. Speciálním fixem pro sprejery pomaloval obchod na ulici Práce, a jak tak pokračovali Děčínem, uštědřil děčínským stěnám ještě několik záznamů o své návštěvě města. Podle slov samozvaného umělce jeho kresby zachycují začáteční písmena potravin psaných v severském jazyce : sýr, máslo a káva. V závěru své malby namaloval ještě své oblíbené písmeno „S“. Stopy o jeho návštěvě můžete nalézt také na dopravní značce či v podchodu. Krátce po půlnoci dvojici zahraničních turistů zahlédla policejní hlídka, které oba mladíky odvezla na zdejší obvodní oddělení policie. Mladému umělci bylo děčínskými policisty sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci.

Děčín, 24. července 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín