Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 27.7.2014 v 19.30 hod. spatřila hlídka MP při kontrole v DC1 na dětském hřišti skupinku mužů, kteří seděli na lavičkách a dělali kolem sebe značný nepořádek. Hlídka muže vyzvala, aby po sobě nepořádek uklidili a z dětského hřiště odešli. Jeden z mužů na výzvy strážníků reagoval velmi hrubými výrazy a odmítal strážníky uposlechnout. Protože muž odmítal prokázat svou totožnost, strážníci jej předvedli na obvodní oddělení Policie ČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o dvacetiletého muže z Děčína. Jeho jednání bude následně řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 26.7.2014 v čase 13:00 hodin oznámil občan, že v Děčíně 3 v ulici Zelená nějaké osoby vyhazují věci z okna. Hlídka MP na místě zjistila, že z panelového domu dva mladíci vyhodili součásti pračky, které, jak uvedli, chtěli poté odnést do sběrny. Jednalo se o mladíky ve věku čtrnáct a patnáct let. Hlídka záležitost vyřešila uložením blokové pokuty staršímu mladíkovi a dohlédla na to, aby po sobě oba nepořádek uklidili.

Dne 26.7.2014 v 01.56 hod. oznámil občan, že v DC1 v ulici Křížová se nachází nějaký divný člověk, který se pere se třemi osobami, které obviňuje, že mu odcizily peníze. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která zjistila, že dvacetiletý muž, který jevil známky požití psychotropních látek, napadal čtyři osoby, o kterých tvrdil, že mu odcizily 500,- Kč. V dalším napadání mu hlídka zabránila. Následně se na místo dostavila hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 25.7.2014 v 11.15 hod. si všimla hlídka MP v DC8 v ul. Teplická dvou mužů, kteří na dvoukoláku vezli směrem ke sběrně 6 kusů nerez trubek a dva kusy litinových svodů pod okapy. Jednalo se o dvojici mužů ve věku šestatřicet let. Jeden z mužů tvrdil, že věci pocházejí z jeho zahrádky a on je veze do sběrny. Hlídka tvrzení muže ihned prověřila a ukázalo se, že muž si vše vymyslel, což následně přiznal. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 20.7.2014 v 19:40 hod. oznámila žena z DC2, že pustila do bytu vnuka, který jí vyhrožuje a je zřejmě zfetovaný. Jelikož se ho bojí, utekla ven před dům. Na místo byla vyslána hlídka MP, které oznamovatelka řekla, že jí vnuk dokonce fyzicky napadl a vyhrožoval jí. Hlídku MP pustila oznamovatelka do bytu. V obývacím pokoji seděl muž, který na zákonnou výzvu k prokázání totožnosti reagoval slovní agresí. Oznamovatelka hlídce MP sdělila, že muž není v bytě hlášen k trvalému pobytu a požádala strážníky, aby jej vyvedla z bytu. Muž nereagoval ani na opakovanou výzvu k prokázání totožnosti, proto strážníci použili donucovací prostředky a jelikož muž nadále kladl aktivní odpor, hlídka mu přiložila pouta. Následně byl muž naložen do služebního vozidla a převezen na Policii ČR, kde byla jeho totožnost ověřena. Jednalo se o jednatřicetiletého muže z Děčína. Po dohodě s Policií hlídka jednání muže vyřešila uložením blokové pokuty a dotyčného po provedení všech úkonů ze strany Policie ČR propustila.

Dne 20.7.2014 ve 4.25 hod. oznámil na linku 156 občan, že k baru v DC9 přijelo červené vozidlo Ford Focus, řidič začal vozidlo opravovat a dělá to strašný rámus. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zastihla osmadvacetiletého muže. Ten hlídce sdělil, že cestou měl defekt na pneumatice, ale že to bude mít hned opravené, protože na něj čekají kamarádi v baru a on jde slavit. Celá věc byla vyřešena domluvou a na vozidlo byla nasměrována kamera MP. V 5.30 hod. vyšel výše uvedený z baru, nasedl do vozidla a jel směrem na DC4. V DC9 vozidlo zastavila hlídka MP a provedla orientační dechovou zkoušku, která ukázala 1.88 promile. Řešení záležitosti převzala Policie ČR.

Dne 19.7.2014 14:00 -19:00 hod. prováděla hlídka MP dohled na parkovišti DC1, kde probíhal koncert. V 15:45 hod. hlídka MP zakročila proti dvěma mužům, kteří se vzájemně fyzicky napadli. Jednalo se o devětačtyřicetiletého a třiapadesátiletého muže z Děčína. Hlídka s oběma muži záležitost vyřešila uložením blokových pokut a oba muže z místa vykázala.

Dne 20.7.2014 v 01.00 hod. oznámil muž, že v DC4 v ul. Plzeňská je skupinka mladých, kteří ruší noční klid. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zastihla skupinu pěti osob. Dotyční na sebe vzájemně pokřikovali. Hlídka celou záležitost vyřešila uložením blokových pokut a dohlédla na poklidný rozchod skupiny do místa bydliště.

Zdroj: MP Děčín