Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoChvíli se neprojedou…
DĚČÍN – Děčínští policisté sdělili začátkem letošního června obvinění osmačtyřicetiletému muži z Ústecka., jež má zřejmě na svědomí krádeže jízdních kol z několika sklepů v Děčíně. Majitelka dvou jízdních kol z Riegrovy ulice se obrátila na policisty začátkem února a vyčíslila škodu na 14.000,- Kč. Koncem dubna zmizelo z chodby činžovního domu v Dobrovské ulici dětské jízdní kolo. Majitel si ho cení na sedm a půl tisíce českých korun. I on se obrátil na děčínské policisty. Koncem května se na děčínské oddělení policie dostavila majitelka z Nerudovy ulice, která postrádá černo červené pánské jízdní kolo zn. Kellys v hodnotě osmi tisíc českých korun. Všechny oznámené případy byly později kvalifikovány jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což obviněnému muži hrozí v tuto chvíli až dva roky vězení.

Drahá zábava
DĚČÍN – Děčínští policisté se v těchto dnech zaměřují na všechny okolnosti trestního oznámení, ze kterého se později může vyklubat přečin podvodu. Mladík Děčína měl požádat kamaráda o zapůjčení mobilního telefonu, skrze který měl zprostředkovaně hrát hru, jež vyžaduje zasílání SMS zpráv. Po konečném zúčtování naúčtoval operátor majiteli SIM karty částku 6.004,- Kč. Jelikož došlo ke svízelné situaci, snaží se děčínští policisté klubko nejasností rozplést. Na jeho konci se může objevit trest odnětím svobody až na dvě léta či zákaz činnosti.

Sousedská potyčka
VARNSDORF – Ke konci letošního května došlo mezi sousedy v Mozartově ulici ve Varnsdorfu k nedorozumění, které vyústilo ve fyzické napadení obou zúčastněných. Na místo přivolaní policisté původně celý incident prověřovali s ohledem na možné spáchání přečinu ublížení na zdraví. Po prošetření celé události byla vzájemná potyčka předána rumburskými policisty do rukou zástupců města, kteří o následcích pondělního incidentu rozhodnou. Přestupci hrozí finanční pokuta ve výši do 3.000,- českých korun.

Se zraněnou rukou
RUMBURK – Rumburští policisté prošetřují od čtvrtého června letošního roku rozbití výlohy v ulici V Podhájí na Rumbursku. Krátce po rozbití dveří byl nedaleko místa činu kontrolován policejní hlídkou mladý muž. Na výzvu policistů odmítl prokázat svoji totožnost a jelikož se hlídce vzpouzel, putoval na místní služebnu, kde byla zjištěna jeho identita. Předvedený mládenec může v budoucnu čelit zástupcům města, kteří budou poškození majetku společně s ním v budoucnu projednávat. Oprava skleněné výplně vyjde majitele na tři tisíce českých korun.

Děčín, 10. června 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín