Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoObavy ze zpráv
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté prošetřují všechny okolnosti možného přečinu Nebezpečného pronásledování, ke kterému se měl uchýlit šestatřicetiletý muž ze Šluknovského výběžku po rozchodu s přítelkyní. Ta se obrátila na strážce zákona po probdělých nocích, během kterých na její mobil přicházely nevyžádané zprávy a telefonáty, e-maily a vzkazy na sociální síti. Zhrzelý druh věnoval své bývalé družce nežádoucí pozornost, na jejímž konci je policejní šetření. Jakým směrem se celá věc bude ubírat, ukáže čas.

Nález ostatků
DĚČÍN – V pátek třiadvacátého května letošního roku byli děčínští policisté přivoláni k nálezu kosterních ostatků na Maxičkách. V lesním porostu poblíž státní hranice se sousedním Německem byly nalezeny části lidského těla. V současné chvíli pracují policisté na několika verzích, které by mohly objasnit vyvstalé otazníky kolem úmrtí neznámé osoby. Kriminalisté nařídili soudní pitvu, která by měla odhalit příčiny úmrtí i totožnost nalezené osoby. V budoucnu se tak můžeme dozvědět, zda-li šlo o případ sebevraždy čí přečinu ublížení na zdraví.

Jiříkovské nádraží
RUMBURK – Rumburští policisté se od konce letošního května zaobírají ztrátou drážního zařízení. Z areálu jiříkovského nádraží zmizely během uplynulého měsíce výkolejky, různé druhy zámků a ochranné skříně. Zástupci poškozené společnosti škodu vyčíslili na částku přesahující 334.000,- Kč, což nevítanou událost zařadilo mezi možné případy krádeží.

Odstavený za panelákem
DĚČÍN – Děčínští policisté vyjížděli koncem minulého týdne k odstavenému osobnímu automobilu, jenž se nacházel odemčený za panelákem v Loubí na Děčínsku. Jak se později ukázalo, na vozidle byly připevněny nesprávné registrační značky. Provedeným šetření se ukázalo, že značky pocházejí z jiného vozidla a odstavený černý Passat byl před časem odcizen v SRN. Vozidlo bude navráceno původnímu majiteli a zajištěné registrační značky poputují zpět do registru vozidel.

Nevítaná návštěva
DĚČÍN – Advokátní kancelář v Děčíně zřejmě během uplynulého víkendu navštívil nevítaný host. Ze zázemí právní praxe zmizela finanční hotovost a láhev alkoholu. Škoda čítá desítky tisíc korun. Podle stop nalezených na místě činu se policejní šetření bude ubírat také směrem k přečinu krádeže vloupáním. Na případu spolupracují policisté z obvodního oddělení Děčín – Město a místní kriminalisté.

Děčín, 27. května 2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín