Rubriky
Zprávy

Zloděj se před strážníky ukryl za automat

mpdecin_alesoZloděje, který se pokusil vykrást restauraci v centru děčínské čtvrti Podmokly, zadrželi děčínští strážníci přímo při činu. Třiačtyřicetiletý muž z České Kamenice skončil s pouty na rukou. Před soudem se bude zodpovídat z trestného činu krádeže.

Na podezřelý pohyb v restauraci upozornili městskou policii kolemjdoucí občané. Před čtvrtou hodinou ráno zavolali na tísňovou linku městské policie 156 a uvedli, že uvnitř restaurace, která má poškozené dveře, slyší nějaký hluk. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka strážníků. „Ve dveřích do restaurace byl vypáčen otvor, kterým se strážníci dostali dovnitř. Při prohledávání provozovny hlídka zadržela třiačtyřicetiletého muže, který se pokoušel před strážníky ukrýt pod schody za hracími automaty. Hlídka muži nasadila pouta a na místo přivolala Policii ČR, která si událost převzala k dořešení,“ popsal událost ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že muž stihl v restauraci vypáčit hrací automaty, ze kterých chtěl ukrást hotovost a připravil si k odnesení krabici plnou cigaret.

„Velmi oceňujeme duchapřítomnost občanů, kteří okamžitě zavolali na tísňovou linku a podezření oznámili. Jen díky tomu se podařilo pachatele včas zadržet,“ dodal ředitel.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín