Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Pravidelná plavební sezóna vnitrostátních i zahraničních linek na Labi startuje

poseidon lodni doprava_alesoLabská plavební společnost Děčín připravila na neděli 27. dubna slavnostní zahájení plavební sezóny osobních lodí na Labi. Pro letošní rok má tato akce netradiční podtitul – lodí na rozhlednu! Labská plavební společnost ve spolupráci s obcí Janov spojila dvě turisticky velmi významné akce – zahájení pravidelné plavební sezóny na Labi a zahájení turistické sezóny v oblasti Česko-saského Švýcarska, které je pro letošní rok spojeno s výstupem na nově rekonstruovanou rozhlednu v obci Janov.

Proto je pro malé i velké návštěvníky připravena zdarma nejen plavba lodí na trase Děčín – Hřensko a zpět, ale i další návazný program. V obci Hřensko je možné využít autobusový spoj, který odveze výletníky až do Janova a tam je již pro ně připraven zajímavý výstup na novou rozhlednu. Každý, kdo zdolá tento vrcholový bod bude oceněn nejen turisticky unikátním razítkem obce Janov, ale i příjemným dárkem na zpáteční plavbě do Děčína. Pro všechny, kdo zvládnou výstup na rozhlednu, bude připraven zdarma jeden pravý nealko námořnický drink dle vlastního výběru na zpáteční plavbě lodí do Děčína! Plavba lodi je pro všechny zúčastněné zdarma!

Turistický ruch je jedním z perspektivních odvětví, které se postupně do Děčína a jeho okolí vrací a pomáhá zacelovat trhliny na trhu práce, způsobené zánikem některých odvětví, které v Děčíně představovali vždy jistotu pracovních příležitostí. Vrátit život na řeku a její okolí je proto mimořádně záslužná, ale také náročná činnost. Pokud se podařilo v minulém roce přepravit osobními loděmi Labské plavební společnosti více jak 30 tisíc cestujících, je to kus dobře odvedené práce. Za úspěchy stojí zejména mravenčí a nesmírně náročná marketingová činnost, dobré nápady, kvalitní služby a nezměrná energie. Také spolupráce s partnery je pro další rozvoj osobní lodní dopravy v Děčíně nezbytná. Nejdůležitějším partnerem je rozhodně statutární město Děčín, bez jehož podpory a dlouhodobě budované spolupráce nebylo možné nastavovat vhodné podmínky pro cestu vpřed. Také spolupráce s vlastníky ubytovacích zařízení je pro kvalitní a komplexní služby pro turisty nezastupitelná.

Labe je jedním z darů, které pro rozvoj města máme. Osobní lodní doprava je nejen tradicí, kterou jsme přebrali z minulosti, ale i velkým závazkem, který zahájením každé nové plavební sezóny postupně naplňujeme. Přijďte se i Vy přesvědčit, jak se nám to daří.

Zdroj: Magistrát města Děčín