Rubriky
Zprávy

Těžba v Prostředním Žlebu začne v pondělí

tezba dreva prostredni zlebV pondělí 3. 3. budou zahájeny těžební práce v Prostředním Žlebu. Vedení města usilovně jednalo s Lesy ČR, aby dokončily těžbu poškozených stromů na špatně přístupném terénu. V březnu 2013 v místě těžby totiž došlo k pádu stromů a ohrožení bezpečnosti obyvatel žijících v těsné blízkosti lesa. Vedení města ihned vyhlásilo evakuaci osob a začalo intenzivně vyjednávat o zajištění svahu a dokončení těžby.

Těžba bude probíhat pouze ve všední dny a to v době od 7 do 16 hodin. Obyvatele informovala hlídka městské policie, která předala obyvatelům dopis primátora. „Na základě výše uvedeného Vás vyzývám, abyste se ve stanovené době těžby nezdržovali v uvedené lokalitě, ani ve svých obydlích. Těžba bude probíhat v nejnebezpečnější části celé lokality určené k vytěžení a riziko pádu stromů, případně kamenů, je enormně vysoké,“ uvedl v dopise primátor František Pelant. Těžba by měla probíhat až do konce dubna.
„Děkuji Vám, že chápete nutnost omezení, které těžební práce vyžadují. Statutární město v součinnosti s Lesy ČR a.s., dlouhodobě usilovalo o vytěžení této problematické lokality především v zájmu Vaší bezpečnosti. Společně s Vámi věřím, že těžba proběhne bezpečně, bude dokončena v řádném termínu a do budoucna se tím výrazně sníží rizika, která Vás v minulosti ohrožovala,“ doplnil primátor města. Omezení platí také pro návštěvníky lesa.

Zdroj: Magistrát města Děčín