Rubriky
Sport Zprávy

Dnes o bytí a nebytí, je tu rozhodující pátý zápas série mezi Medvědy a Plameny

ZdarUtkání o všechno, tak by se dal nazvat dnešní pátý rozhodující duel mezi Žďárem a Děčínem. Medvědi v pondělí vítězstvím 4:2 srovnali stav série na 2:2 a vynutili si tak onen pátý zápas, který rozhodne o tom, kdo nakonec postoupí do čtvrtfinále play-off. Výhodu domácího prostředí bude mít samozřejmě Žďár nad Sázavou, který se po základní části umístil na čtvrtém místě. Hokejisté Děčína ale jakožto třináctý celek favoritovi zatím zatápí a série je tak naprosto vyrovnaná.

Rozhodující utkání každé série jsou vždy ošemetná. V tu chvíli je nervozita v hlavách všech účastníků, možná ale spíše svazuje nohy favoritovi, protože je na něho pochopitelně vyvíjen větší tlak než na tým, který může naopak jen překvapit. A v roli týmu, který nemůže nic ztratit, ale naopak získat, je celek HC Děčín.

Medvědi jsou odhodláni udělat vše pro to, aby do vytouženého čtvrtfinále postoupili a spravili si tak chuť po ne příliš vydařené základní části. V pondělí si dokázali, že branky dávat umí a tento zápas, který byl už i v té době pro ně bytím a nebytím, zvládli a psychicky se dostali do herní pohody. To může v dnešním klání hrát zcela významnou roli.

Naproti tomu hokejisté Žďáru mají výhodu domácího prostředí, kde je za postupem požene početné publikum – na vyřazovací boje chodí přes 1000 diváků a rozhodně jsou v hledišti slyšet. Jak hráči tak i fanoušci domácích svému týmu jistě věří a věří také v domácí výhodu, o kterou bojovali celou sezónu.

Jak nakonec utkání dopadne a kdo do čtvrtfinále postoupí se dozvíme ve středu 5.3.2014 ve večerních hodinách. Držte Medvědům na dálku palce, třeba u online přenosu.

Utkání na zimním stadionu ve Žďáru nad Sázavou začíná ve středu 5.3.2014 v 18. hodin.

Online přenosSKLH Žďár nad Sázavou – HC Děčín

Vendula Zdražilová, HC Děčín