Rubriky
Sport Zprávy

Děčín z Klášterce veze tři body

klasterecPředposlední kolo základní části druhé hokejové ligy odehráli hráči Děčína na ledě Klášterce, kde dokázali nepříznivý stav utkání otočit ve svůj prospěch a nakonec dokázali zvítězit 4:2. V tabulce tak opustili čtrnáctou příčku tabulky a nyní jsou třináctí.

Zápas ale pro hosty nezačal vůbec dobře. Už v první minutě inkasovali z hole PETRA FREIBERGA, jenž na Volkeho vyzrál povedeným blafákem – 1:0. Vyrovnat mohli Děčínští na počátku páté minuty, když se ocitli ve velké šanci. Damašek ale efektním zákrokem jejich snahu zlikvidoval. Ve třinácté minutě se zaskvěl šikovnou střelou Bačák, ale Damašek opět úřadoval. A gólman domácích byl v pohotovosti i v další akci, tentokráte si na něm vylámal zuby člen první formace Děčína, a to Oliverius. Úderem sedmnácté minuty se do akce dva na jednoho dostali klášterečtí Žižka s Jáchymem, ale prvně jmenovaný nakonec po pěkné přihrávce branku Děčína přestřelil. Na konci první třetiny se ještě Medvědům naskytla příležitost hrát přesilovou hru, která nakonec byla přerušena sirénou. Poprvé do kabin se tak šlo rozhodně lépe domácím, kteří si vypracovali jednobrankový náskok.

Dohrávanou přesilovku z první třetiny se nakonec Děčínu využít nepodařilo, ale to vůbec nevadilo. Neboť ve 22. minutě měli výhodu o jednoho muže v poli znovu a tentokráte už se to povedlo. Motejlek nahodil puk od modré čáry směrem na Damaška, před kterým byl dobře postavený TOMÁŠ FAIGL a svou šikovnou tečí poslal puk za jeho záda – 1:1. A o sedm minut později se dokonce hosté dostali do vedení. Po chybě domácí obrany se k puku dostal LUKÁŠ ZIKA a svým gólem strhl vedení na stranu Děčína – 1:2. Ve 34. minutě ukázal svůj obranný um Molnár, který za minutu dvanáct zblokoval hokejku Řepíka, před kterým zívala odkrytá hostující branka. Do konce druhého dějství se již nic nestalo, a tak podruhé odcházeli radostněji do kabin hráči Děčína, kteří otočili zápas a vedli o jednu branku.

Třetí třetina ještě ani pořádně nezačala a bylo vyrovnáno. V čase 40:35 využil přesilovou hru, která byla utnuta sirénou, MARTIN KALINOVIČ a opět vrátil na hokejky svého týmu naději na úspěch v sobotním utkání – 2:2. Jenže Klášterečtí se radovali z vyrovnání pouhých sedmnáct vteřin. Ihned po vhazování ve středovém kruhu se puku zmocnil DAVID MERTA a přesně umístěnou střelou k tyči branky Klášterce dal Děčínu zpět své vedení – 2:3. V 51. minutě se mohli domácí opět radovat z vyrovnání, ale Divišovu nebezpečnou střelu zastavil Volke. Medvědi svůj hubený náskok hlídali a snažili se kazit souhru domácích už ve středním pásmu. V 56. minutě byl vyloučen za podražení Drnec a domácím se naskytla obrovská příležitost k vyrovnání. Jenomže Medvědi oslabení dobře bránili a Klášterec takřka k ničemu nepouštěli. Oslabení nakonec zvládli velmi dobře a neinkasovali. Naopak ihned poté ještě své vedení pojistili, když střelou do opuštěné branky při powerplay domácích poslal puk LUKÁŠ ZIKA – 2:4. Medvědi tak z posledního utkání na půdě soupeře v základní části přivezli všechny tři body.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín – 2:4 (1:0;0:2;1:2)
Branky a nahrávky: 1. Freiberg (Bečvář), 41. Kalinovič (Žižka, Řepík) – 23. Faigl (Motejlek, Stezka), 29. Zika (Oliverius), 41. Merta (Racek, Molnár), 60. Zika (Faigl)

Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Motejlek, Stezka, Kaltenböck, Molnár, Vegner, Zdvořáček, Faigl, Oliverius, Zika, Bačák, Merta, Racek, Drnec, Šetka, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín