Rubriky
Sport Zprávy

Moravské Budějovice potvrdily roli favorita a nad Děčínem zvítězily 5:1

moravske budejoviceJiž dvacátým kolem pokračovala o tomto víkendu druhá hokejová liga a Děčín zajížděl na půdu Moravských Budějovic, kde ale na favorita nestačil a prohrál 1:5. Jedinou branku Medvědů zaznamenal Dominik Müller, když otevřel skóre utkání. Pak ale převzali iniciativu domácí a zápas nakonec dovedli do vítězného konce.

K pořádné střele se v úvodu utkání dostali domácí až v sedmé minutě, když Kesner svou střelu poslal za záda Lavingera, ale branka z toho nakonec nebyla, neboť puk nepřešel celým objemem brankovou čáru. O chvíli později se Žihadla ocitla v další velké šanci, když Vlček v samostatném úniku nastřelil tyč děčínské branky. V deváté minutě o sobě dali vědět také Medvědi. Zika vyslal na brankáře Budějovic bekhendovou střelu, ten si s ní však dokázal poradit. V jedenácté minutě už ale musel lovit puk ze své sítě. DOMINIK MÜLLER vyslal od modré čáry skákavou střelu, která zamířila mezi tři tyče – 0:1. Z vedení se ale Medvědi radovali pouhopouhých 26 vteřin. Žihadla totiž dokázala na inkasovanou branku velmi rychle zareagovat MICHALEM TELESZEM, jenž dorazil do medvědí klece střelu svého spoluhráče – 1:1. Vyrovnávací branka domácí tým nastartovala a za necelé dvě minuty už Budějovice vedly. Svým přesným zásahem se do listiny střelců zapsal ONDŘEJ PĚŠKA – 2:1 a dokonal tak obrat Žihadel. Do konce prvního dějství se již nic podstatného na ledě neodehrálo, a tak poprvé do kabin se lépe šlo rozhodně domácímu týmu.

Ve 25. minutě druhé třetiny se dostal Racek do samostaného úniku, a to dokonce ve vlastním oslabení, když ujel budějovické obraně. Na brankáře Žihadel však vyzrát nedokázal. Ten tak držel těsné vedení svého celku. Přesně v polovině utkání vychytal Faigla opět pozorný Šťastný a opět branku neobdržel. Naopak do následného protiútoku se dostala Žihadla, kde vyslala na Lavingera dvě střely, se kterými si brankář Děčína poradil. Na tu třetí už byl ale krátký. ONDŘEJ PĚŠKA ho totiž z prostoru mezi kruhy prostřelil a dal Žihadlům dvoubrankový náskok – 3:1. A když se ani ve 32. minutě nedokázal ve vyložené šanci prosadit Merta, udeřili znovu hráči Moravských Budějovic. Ve 33. minutě se dostal LUKÁŠ DOSTÁL do blízkosti děčínské branky a svému jmenovci mezi třemi tyčemi nedal žádnou šanci – 4:1. Na konci druhé třetiny se do dvou slibných šancí dostal Děčín, nejprve nedokázal nadvakrát překonat Šťastného Chládek a pouhých pět vteřin před sirénou nepřehodil ležícího Šťastného Molnár. A tak po druhé třetině šla Žihadla do kabiny se slibným náskokem, naopak Děčín měl před sebou nelehký úkol, a to pokusit se s utkáním ještě něco udělat.

Jenomže třetí třetina ještě ani pořádně nezačala a Děčín inkasoval popáté. JAN TROJAN se přesně trefil z prostoru mezi kruhy a využil tak přesilovou hru – 5:1. To byla pro hosty pořádná sprcha a v tu chvíli už bylo o zápase prakticky rozhodnuto. Žihadla si svůj čtyřbrankový náskok v pohodě hlídala a žádné drama nedopustila. Do šancí se dostali i hosté, ale postupně Zika, Oliverius a Chládek recept na Šťastného nenašli. V samotném závěru třetí třetiny se ještě ke střele dostal Šetka, ta však mířila jen nad domácí branku. Po závěrečné siréně tak na ledě Moravských Budějovic propukla radost, naproti tomu Medvědi odcházeli z ledu s nepříliš dobrou náladou, když nezískali ani jeden bod. Žihadla tak potvrdila roli favorita a zvítězila přesvědčivě 5:1.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC Děčín 5:1 (2:1;2:0;1:0)
Branky a nahrávky: 12. Telesz (Kesner), 13. Pěška (Sobotka), 31. Pěška (Vlček, Tichý), 33. Dostál (Nahodil, Kovalský), 42. Trojan – 11. Müller (Šetka)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Formánek) – Stezka, Procházka, Kaltenböck, Molnár, Müller – Faigl, Oliverius, Zika, Racek, Merta, Kuchynka, Hříbal, Šetka, Chládek

Vendula Zdražilová, HC Děčín