Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 10.11.2013 v 17.35 hod. oznámil občan, že se v nočním baru v DC1 se pere několik hostů. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že osmadvacetiletý muž se dostal do sporu s dalšími dvěma hosty a vše vyvrcholilo strkanicí. K žádnému napadení nedošlo. Nikdo z přítomných nechtěl nic hlásit. Hlídka všechny účastníky incidentu z provozovny vykázala a dohlédla na jejich bezpečný odchod.

Dne 10.11.2013 v 8.35 hod. si všimla hlídka MP v DC5 podezřelého muže, který tlačil kárku, přes kterou měl hozenou bundu. Hlídka muže zastavila a zjistila, že pod bundou má železné profily. Jednalo se o osmačtyřicetiletého muže z Děčína. Muž hlídce sdělil, že vše našel u řeky. S ohledem na důvodné podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření.

Dne 8.11.2013 v 21:05 hod. oznámil občan, že v ul. Riegrova v DC2 u kontejnerů na hadry je nějaký muž, který vyhazuje obsah kontejneru na zem. Hlídka MP na místě kontaktovala známého osmatřicetiletého bezdomovce. Ten po sobě pod dohledem hlídky uklidil a byl z místa hlídkou vykázán.

Dne 8.11.2013 ve 12.15 hod. oznámil občan, že na parkoviště před základní školou Vojanova v DC8 se nacházejí podnapilí bezdomovci, kteří se vzájemně napadají a kolem procházejí malí školáci. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že na místě se nachází pouze jeden bezdomovec. Jednalo se o šestačtyřicetiletého muže. Hlídka dotyčného z místa po domluvě vykázala.

Dne 8.11.2013 v 9.08 hod. oznámil občan, že v DC6 mu ve výjezdu z garáže brání zaparkované vozidlo. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o vozidlo Škoda Felicia. Hlídka kontaktovala majitele vozu, který se na místo ihned dostavil, omluvil se a vozidlo přeparkoval. Přestupek hlídka vyřešila domluvou.

Dne 8.11.2013 v 02.35 hod. požádal dispečer záchranky o asistenci hlídky MP v ul. Riegrova v DC2 při ošetřování ležícího opilého muže. Hlídka MP dohlížela, aby zde nedošlo k napadení zdravotnického personálu třicetiletým pacientem, se kterým již strážníci v minulosti řešili řadu protiprávních jednání. S ohledem na přítomnost strážníků proběhl dohled bez mimořádných událostí.

Dne 7.11.2013 v 17.20 hod. oznámil občan pálení kabelů na břehu Labe pod Novým mostem. Na místo byla vyslána hlídka MP, která pod mostem zjistila známého dvaapadesátiletého bezdomovce při pálení malého svazku zvonkových drátků. Hlídka oheň uhasila a po uklizení bezdomovce z místa vykázala.

Dne 7.11.2013 ve 14.30 hod. oznámil občan z DC4 černou skládku – vyhozené dvě sedačky a další nepořádek. Jako původce skládky oznamovatel označil šestapadesátiletou ženu z Děčína. Strážník na místě pořídil fotodokumentaci a kontaktoval podezřelou ze založení skládky. Ta se k vytvoření skládky přiznala. Přestupek proti veřejnému pořádku řešil strážník uložením blokové pokuty a dotyčné dal termín k odklizení věcí.

Dne 7.11.2013 v 9.50 hod. oznámil občan vozidlo zaparkované ve vjezdu do soukromé firmy v DC3. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila majitele vozidla, kterého kontaktovala v místě bydliště. Řidič se na místo dostavil, za špatné parkování se omluvil a vůz přeparkoval. Záležitost hlídka řešila domluvou.