Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoHledá se vodník!
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí policisté pátrají od středečního podvečeru osmadvacátého srpna letošního roku po dřevěné soše vodníka. Ta se nacházela před svým zmizením na turistické stezce v Srbské Kamenici v pískovcovém sklepě. Socha vysoká 170 – 180 cm sedícího vodníka, vyrobená ze směsi tvrdého dřeva, vyrobená před měsícem vyšla obec na dvanáct tisíc českých korun. Vodník měl na sobě bílé kalhoty s červeným pruhem, zelené tělo včetně hlavy. Na hlavě klobouk v barvách obecního znaku Srbské Kamenice (zelná, modrá, žlutá). Oznámenou ztrátu prošetřují policisté z Českokamenicka s ohledem i na variantu, že došlo k přečinu krádeže.

Nevyhověl zakázce
DĚČÍN – Místní obyvatel Děčína zatoužil po zlatém prstenu. Oslovenému zlatníkovi předal v polovině listopadu roku 2011 sedm zlatých prstenů za bezmála sedm tisíc českých korun. Předané šperky měl pětapadesátiletý muž využít na výrobu jednoho nového. K tomu ovšem do současné chvíle nedošlo, a tak se nespokojený zákazník obrátil začátkem letošního července na zdejší policisty v Tržní ulici. Ti děčínskému řemeslníkovi sdělili koncem letošního srpna podezření z přečinu zpronevěry.

Zapomněla peněženku
DĚČÍN -Odložená portmonka měla přilákat pozornost mladého muže, který se údajně nezdráhal po ní sáhnout na děčínské benzínové čerpací stanici. Její majitelka ji opomněla odloženou na stojanu benzínky, sídlící nedaleko zdejšího supermarketu v polovině letošního května. V peněžence se nacházely osobní doklady s finanční hotovostí a platební kartou. Děčínští strážci zákona vypátrali třicátníka z Děčína, který přisuzovaný prohřešek ale odmítá. Devětadvacátého srpna letošního roku mu sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. Mladík čelí možnému trestu v podobě trestu odnětím svobody až na dvě léta.

Postrádal telefon
DĚČÍN – Z volně přístupné děčínské restaurace na Labském nábřeží zmizel během posledního červencového pondělí odložený mobilní telefon. Jeho majitel svou ztrátu nahlásil děčínským policistům. Těm se podařilo zjistit, že po odloženém mobilním telefonu zn. HTC One sáhla děčínská obyvatelka, která ho v zápětí po jeho nabytí zastavila v místním bazaru. Ačkoliv telefon odpovídá ceně osmi tisíc českých korun, žena za něj inkasovala pouhých osmnáct set českých korun. Oznámený případ přečinu krádeže byl předán do rukou státního zástupce. Ženě hrozí trest odnětím svobody v délce od šesti měsíců do dvou let.

Posvítili si na něj
ŠLUKNOV – Šluknovským policistům byl koncem března letošního roku oznámen případ možného neoprávněného odběru elektrické energie. K jejímu nelegálnímu odběru mělo docházet v Rožanech na Šluknovsku prostřednictvím nestandardního přivádění elektřiny do domácnosti. Distribuční společnost, jež situaci oznámila, současně také vyčíslila škodu na částku přesahující sto padesát tisíc českých korun. Vykutálený odběratel čelí od dvacátého srpna letošního roku obvinění z přečinu krádeže, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětím svobody nebo finanční postih.

Prošla bez placení
DĚČÍN – Na její konto zřejmě přibudou další prohřešky. Mladá Ústečanka se ocitla pod policejním drobnohledem poté, co byla během uplynulého čtvrt roku dvakrát zadržena ostrahou navštívených děčínských supermarketů. Z jednoho z nich se pokusila bez placení pronést pokladnami čtyři kusy balení instatní kávy. Ve druhém ji oslovila vystavená drogerie. Jeden ze tří na pultě odložených krémů znehodnotila otevřením a s dalšími dvěma prošla pokladnami v obchodu, aniž by hrábla do portmonky. Neukázněnou ženu zadržela ostraha. Neponičení zboží bylo vráceno zpět do obchodů. Věci v hodnotě 1376,- Kč nyní stojí proti ní. Děčínští policisté její prohřešky šetří s ohledem na přečin krádeže ve druhém odstavci.

Děčín, 30. srpna 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín