Rubriky
Sport Zprávy

Ani napodruhé Děčín s Jabloncem neuspěl

jablonec hokejV pořadí již páté přípravné utkání odehráli dnes hokejisté Děčína. K odvetě přijeli hráči Jablonce, kterým měl Děčín co vracet. Prohru 4:8 ale nakonec odčinit nedokázali a znovu s Jabloncem prohrál.Tentokráte 1:4.

Zápas začal z obou stran opatrně, ale po chvilce se začaly tvořit šance jak na straně Děčína, tak i na straně Jablonce. Nejprve musel dvě po sobě jdoucí střely likvidovat Šticha, ale poté začali úřadovat domácí. Nejprve našel Kuchynka zpoza branky volného Šetku, s jeho střelou si ale Příhoda dokázal poradit. Následně to zkoušel Zika, ale i on přesně nemířil. A když se ani Stezkovi nepodařilo propasírovat puk za záda Příhody po jedovce od modré čáry, začali opět vystrkovat růžky hosté, když vyzkoušeli pozornost Štichy. V polovině první třetiny se hosté dokázali ubránit v oslabení a hned se Brokeš po návratu z trestné lavice pokoušel překvapit svou skákavou střelou Štichu, ten ale odolal. Ve 14. minutě se tváří v tvář Příhodovi ocitl Vacek, ale svou šanci přetavit ve vedoucí branku nedokázal. A když ani v 19. minutě neskončila střela Kuchynky, která byla spíše z kategorie těch propagačních, skončila první třetina bez branek.

Druhá třetina začala nejprve vyloučením hráčů na obou stranách, ale hru to nijak neovlivnilo. Pokračovalo se totiž v klasickém počtu hráčů na ledě. Jenomže poté byl vyloučen domácí Koutný a nabídl tak soupeři přesilovou hru, kterou ve 23. minutě dokázal potrestat Karel Hloušek, který od modré čáry propálil v brance Děčína vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Hosté tato branka nakopla a zanedlouho lovil Šticha puk ze své sítě podruhé. Ve 27. minutě našel Peřina úplně volného Jana Šulce, který dokázal prostřelit Štichu – 0:2. Jenomže o dvě minuty později se přeci jen už prosadil i Děčín. Jan Molnár svou dělovkou od modré čáry nedal Příhodovi vůbec žádnou šanci a jeho tým tak byl hostům na dosah jediné branky – 1:2. Hned po vhazování mohlo být vyrovnáno. Před Fuskem zívala odkrytá branka, ale ten ji však ze dvou metrů netrefil. Ve 32. minutě ale hosté vedli znovu o dvě branky, když se dokázali včas zorientovat před Štichou a dostali puk za jeho záda – 1:3. O tři minuty později hráli hosté přesilovou hru, ale domácí se dokázali ubránit. A dokonce si vytvořili ve vlastním oslabení velkou šanci, když se Kuchynka sám řítil na Příhodu, puk však jeho branku minul o malý kousek. Když se ani v závěru neprosadili útočníci na obou stranách, druhá třetina skončila lépe pro hosty, kteří šli do kabin rozhodně spokojeněji.

Třetí třetina začala znovu brzkým vyloučením, kdy na trestnou lavici putoval Oliverius. Ale pozornou hrou především v obraně nedali domácí hostům žádnou šanci a své oslabení tak ubránili. Ve 45. minutě se do samostatného úniku dostal Chládek a měl na holi kontaktní branku. Jenomže tváří v tvář Příhody nakonec neuspěl. V 51. minutě dokázal výhodu přesilové hry využít Jan Šulc a jeho tým vedl už o tři branky – 1:4. Poté se již na ledě nic podstatného nedělo a zápas se tak spíše už jen dohrával. V závěru třetího dějství ještě měli výhodu přesilové hry domácí, ale další branku již nepřidali. Jablonec tak podruhé v přípravě tým Děčína porazil.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 1:4 (0:0;1:3;0:1)
Branky a nahrávky: 29. Molnár (Zika) – 23. Hloušek, 27. Šulc (Peřina), 32. Schutz (Hric), 51. Šulc (Bříška, Bouška)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Formánek) – Stezka, Hříbal, Saska, Bulva, Koutný, Molnár, Nikl – Drnec, Oliverius, Zika, Fusek, Chládek, Faigl, Šetka, Kuchynka, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín