Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 1.9.2013 ve 20.33 hod. oznámil občan, že v restauraci v DC4 jej napadá jemu neznámý muž. Na místo byly vyslány hlídky MP. Mezitím z provozovny vyšel muž, který převrátil popelnice a poté odcházel směrem k autobusové zastávce, kde jej hlídka MP zadržela. Muž krvácel z nosu a ze rtu. Podle oznamovatele se jednalo o agresivního hosta, který jej napadal. Zadržený muž začal strážníky napadat vulgárními výrazy a odmítal popelnici postavit na původní místo. Poté začal strážníky napadat i fyzicky. Z tohoto důvodu hlídka zadrženému, později zjištěnému dvaadvacetiletému mladíkovi z obce Janská, přiložila pouta. Muž si poté lehl na zem a začal tlouct hlavou o chodník, čímž si způsobil krvácející zranění v oblasti obličeje. Hlídka mu v dalším sebepoškozování zabránila. Na místo byla přivolána záchranná služba, která mladíka odvezla do nemocnice na ošetření. Následně se do nemocnice dostavila hlídka PČR, která u dotyčného provedla orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s výsledkem 2,5 promile. Řešení události převzala PČR. Zadržený mladík nebyl strážníkům úplně neznámý, před několika týdny jej hlídka MP zadržela poté, co poškodil několika zaparkovaných vozidel.

Dne 1.9.2013 v 10.20 hod. požádala rybářská stráž o součinnost s hlídkou MP při ověření totožnosti rybáře, který chytal ryby bez povolení. Hlídka MP na místě kontaktovala člena rybářské stráže, který v DC3 zadržel dvě osoby, které chytaly ryby bez oprávnění. Jednalo se o dvacetiletého a čtyřiatřicetiletého muže z Děčína. Zjištěné skutečnosti byly hlídkou MP zadokumentovány a předány příslušnému odboru Magistrátu města Děčín, který bude o přestupku rozhodovat.

Dne 31.8.2013 v 16.10 hod. si hlídka MP všimla při kontrolní činnosti v DC4 skupinky pěti osob, které budily veřejné pohoršení. Strážníci zjistili totožnost čtyř přítomných a záležitost vyřešili uložením blokových pokut. Poslední z přítomných neměl žádný doklad totožnosti a jelikož budil veřejné pohoršení (sprostě nadával všem osobám i strážníkovi) a začal před všemi močit na zem, strážník jej vyzval zákonnou výzvou, aby svého jednání zanechal. Na to muž reagoval slovy: „Tak si mě chyť ty č….,“ a začal z místa utíkat. Strážník ho po několika metrech zadržel a jelikož muž kladl aktivní odpor, strážník proti němu použil donucovací prostředky. Muž byl poté převezen na PČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o pětadvacetiletého mladíka z Děčína. Po zjištění totožnosti vyřešila hlídka záležitost uložením blokové pokuty.

Dne 30.8.2013 ve 21.00 hod. oznámil asistent prevence kriminality, že v DC32 v ulici Májová někdo hází sklo z 10. patra do areálu MŠ v ulici Májová. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že v bytě v 10. patře se nacházelo 10 osob mladších 18 let, které pořádaly párty. Z šetření hlídky na místě vyplynulo, že někteří z přítomných požili již v malém množství víno zakoupené v místní večerce. Na místo byla vyslána druhá hlídka MP za účelem provedení orientačních dechových zkoušek u přítomných mladistvých osob. Vzhledem k tomu, že na místě se nacházely i osoby mladší patnácti let, hlídka je po provedení nezbytných úkonů převezla nebo odvedla do místa bydliště, kde je předala rodičům. Zjištěné skutečnosti byly zároveň tlumočeny odboru sociálních věcí, který v rodinách přítomných provede vlastní šetření.

Dne 30.8.2013 v 08.15 hod. oznámila žena z DC4, že u veřejných WC vlezl nějaký chlap do kontejneru s textilem, vyhazuje ven věci a dělá bordel. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o známou osobu, osmatřicetiletého bezdomovce. Ten vše pod dohledem hlídky uklidil, přestupek strážníci vyřešili uložením blokové pokuty.

Zdroj: MP Děčín