Rubriky
Sport Zprávy

Turnaj mladšího dorostu – August Cup 2013

hokej dorostV sobotu 24. 8. se na Zimním stadioně v Děčíně konal za účasti týmů HC Děčín, HC Bílí Tygři Liberec, HC Benátky nad Jizerou a HC Mělník tradiční „August Cup“, turnaj mladšího dorostu. V prvním utkání se děčínští borci střetli se silným celkem z Liberce, se kterým dlouhou dobu drželi krok, avšak jsme doplatili na častá vyloučení a nedisciplinovanost a zápas prohráli 6:3. Tým Liberce předváděl skvělé výkony po celý turnaj a zaslouženě ho vyhrál.
Ke druhému utkání jsme nastoupili k zápasu s týmem Benátek. Hra Děčína byla lepší, bez faulů a využili jsme i soupeřovu únavu, který hrál druhý zápas po sobě a hladce ho přehráli 4:0.
Do závěrečného klání s Mělníkem jsme nastupovali s odhodláním zápas vyhrát, což by nám zajistilo druhé místo v turnaji. Zápas byl vyrovnaný od samého počátku s šancemi na obou stranách, ale brankáři své týmy drželi. Ve druhé polovině zápasu se soupeř ujal vedení 2:0 a za tohoto stavu se šlo do poslední části. Hráči Děčína neskládali zbraně a za neustálého dobývání soupeřovi brány se podařilo vyrovnat na 2:2. V euforii vstřelit třetí a vedoucí branku se trochu zapomínalo na obranu a toho soupeř dokázal využít. Vsítil třetí branku a zápas tedy skončil 3:2 pro Mělník a tento výsledek určil i pořadí na stupni vítězů.
Všem hráčům, trenérům, vedoucím a rodičům velmi děkujeme za předvedené výkony, podporu a dobrou kulisu při zápasech a budeme se těšit v příštích letech na další měření sil.
Pořadí turnaje: 
1) HC Bílí Tygři Liberec
2) HC Mělník
3) HC Děčín
4) HC Benátky nad Jizerou
Sestava HC Děčín:
Rychtář, Fejl – Opočenský, Tošnar, Štochl, Štěpánek, Hipius O., Zelinger, Dlouhý – Zábranský, Mareš, Trmal, Bejček, Tomáš, Zich, Kouba, Ineman, Zika, Pecha, Tezner, trenér mužstva Michálek D., vedoucí mužstva Hipius D.
Zdroj/foto: HC Děčín