Rubriky
Zprávy

Šel krást cigarety, skončil ale v poutech

Zadrzeny_zlodej_dc3Díky duchapřítomnosti a odvaze několika občanů skončil v poutech třicetiletý zloděj z Děčína. Krást se vydal včera dopoledne do prodejny ve čtvrti Staré Město. Záměr krást cigarety ale narazil na odpor občanů, kteří zloděje zadrželi a přivolali strážníky.

„Na místě hlídka zjistila, že jde o jí dobře známého muže, se kterým již strážníci v minulosti řešili řadu prohřešků. Hlídka zadrženého od občanů převzala a omezila jej na osobní a svobodě. Vzhledem k obavě, že by se muž mohl pokusit o útěk, mu strážníci nasadili pouta a prověřili, zda u sebe nemá zbraň,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že vzhledem k osobě pachatele museli strážníci při prohlídce postupovat velmi opatrně. To se jim nakonec vyplatilo, muž měl totiž u sebe několik injekčních stříkaček používaných pro aplikaci drog a lovecký nůž.

Podle zjištění strážníků se muž pokusil ukrást karton cigaret v hodnotě téměř jednoho tisíce korun. Jedna z přítomných zákaznic se mu v jeho počínání snažila zabránit, muž ji ale napadl a pokusil se z místa utéct. Před obchodem ale narazil na trojici mužů, kteří dotyčného okamžitě zpacifikovali.

S ohledem na podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si zadrženého převzala k dalším úkonům.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín