Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 4.8.2013 v 16.03 hod. oznámila prodavačka z prodejny v DC1, že před prodejnou mají postavený stan, ve kterém jim spí nějaký bezdomovec. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že ve stanu spí strážníkům dobře známý jednapadesátiletý opilec. Muž se zákroku strážníků bránil a jednoho ze strážníků udeřil loktem do tváře. Hlídka jeho útok odrazila, přičemž muž utrpěl při pádu na zem lehčí poranění. Na místo byla přivolána sanita, která muže za doprovodu strážníků odvezla do nemocnice na ošetření. Řešení události převzala PČR.

Dne 3.8.2013 v 20:45 hodin ohlásil zaměstnanec záchranné služby, že v DC1 došlo v baru k napadení a oni potřebují u ošetření asistenci. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že devětačtyřicetiletý muž napadl jiného hosta, kterého sanita odvezla do nemocnice. Útočník před příjezdem strážníků z místa utekl. Hlídka MP propátrala okolí a muže podezřelého z útoku zadržela a předala Policii ČR.

Dne 2.8.2013 v 11.00 hod. oznámil občan pálení kabelů v DC3 na Staroměstském nábřeží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě při pálení kabelů přistihla třiadvacetiletého muže. Ten v přítomnosti hlídky oheň uhasil a vše po sobě uklidil. Přestupek proti veřejnému pořádku řešila hlídka uložením blokové pokuty.

Dne 31.7.2013 ve 22.25 hod. spatřila hlídka MP v DC1 v ulici Tyršova projíždět vozidlo značky Ford Mondeo, které řídil hlídce dobře známý dvaatřicetiletý muž, který nevlastní řidičský průkaz. Hlídka vozidlo za pomoci výstražného světla zastavila v ulici Lázeňská. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 31.7.2013 v 02.25 hod. oznámil občan z DC8, že slyší, jak na kolejích někdo cosi rozbíjí. Na místo byly ihned vyslány hlídky MP, které zadržely muže, který se v kolejišti snažil překopnout měděný kabel. Jednalo se o dvaačtyřicetiletého muže z Velké Bukoviny. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 29.7.2013 v 18.15 hod. zastavila hlídka MP v DC1 v ul. Provaznická cyklistu, který zjevně neměl jízdu pod kontrolou. Dechovou zkouškou byla zjištěna hladina alkoholu 1.84 promile. Jednalo se o šestapadesátiletého muže z Děčína. Na místo proto byla přivolána hlídka PČR, která si vše převzala k dalšímu šetření. Hlídka chvíli poté zastavila dalšího cyklistu, který měl s jízdou srovnatelné problémy. U tohoto cyklisty byla naměřena hladina alkoholu 2.00 promile. Jednalo se o pětapadesátiletého muže z Děčína. Záležitost si hlídka PČR převzala k dalšímu šetření.

Zdroj: MP Děčín