Rubriky
Firmy průmysl volný čas Zprávy

V Krásné Lípě se bude vařit pivo

krinicky pivovar krasna lipa1
První srpnový víkend se spustí pípy Křinického pivovaru v Krásné Lípě na náměstí. V ležáckých tancích už zrají od poloviny června uvařený světlý ležák 11°, polotmavý ležák 12° a černý 14° speciál. Všechny druhy nesou jednotný název Falkenštejn.

Po více než dvou letech přípravných prací bylo zahájeno vaření piva a po uzrání prvních várek bude od 2. srpna veřejnosti otevřen také pivovarský lokál, jenž nabídne hostům příjemné nekuřácké prostředí, ve kterém bude možné výrobu nejenom vidět, ale také cítit. Křinický pivovar je založen jako sociální podnik, a tak obsluhu a pomocné práce budou zajišťovat také lidé se zdravotním hendikepem.

Pivo Falkenštejn vaříme v malých objemech a tradičním řemeslným způsobem. Pivo bude čerstvé, nepasterované a nefiltrované, s obsahem kvasinek, ve kterém budou uchovány všechny výživné a zdraví prospěšné látky. K zahnání hladu pak nabídneme jednoduché, ale kvalitní menu, jež bude založeno na produktech místních farmářů a výrobců.

Při výrobě piva klademe důraz na kvalitu a správné vyladění chuti jednotlivých druhů piv, a proto bude základní nabídka omezena pouze na užší sortiment piv českého typu, která budou příležitostně doplněna speciálem. Na srpen chystáme světlý 11° ležák a černý 14° speciál. Z nich rovnou do tanku sládek v ideálním poměru nařeže 12° polotmavý ležák. Současně polotmavou 12° i uvaří a můžete tak porovnat, jaké pivo bude lepší. Které Vám bude víc chutnat, to si ponecháme v základní nabídce – řezané, nebo polotmavé…

Výběr speciálů si ponecháme jako překvapení!

Více na www.krinickypivovar.cz

Zdroj: České Švýcarsko, o.p.s.