Rubriky
Tipy na výlet Turisti Zprávy

Prázdninové exkurze se strážci parku začínají

120625_Exkurze_strazci_plakat_webČeské Švýcarsko, 2. 7. 2013 – V červenci a srpnu pořádá strážní a informační služba národního parku České Švýcarsko více než deset prázdninových exkurzí pro veřejnost. Návštěvníci národního parku tak mohou nahlédnout do každodenního pracovního života zdejších strážců přírody, seznámí se však také s příběhy, které rozhodně všední nejsou. Společně se strážcem se mohou lidé vydat k nejznámějšímu cíli národního parku Pravčické bráně, nebo na méně frekventovaná místa, do Kyjovského údolí nebo na Brtnický hrádek.

„Strážce přírody zná snad každý, málokdo však ví, jak pestrá a někdy až dobrodružná může jejich práce být,“ říká Pavel Benda, ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko, a dodává: “O tom, co všechno činnost strážce přírody obnáší, si návštěvníci si mohou udělat vlastní představu přímo v krásném prostředí národního parku.”

Spolu se strážcem parku se návštěvníci vydají na trasu dlouhou šest až osm kilometrů, její absolvování zabere v průměru čtyři až pět hodin. Návštěvníci by měli být vybaveni vhodným terénním oblečením, dobrou obuví a svačinou, včetně pití. Účast na exkurzích je bezplatná, předchozí rezervace není nutná.

Termíny exkurzí se strážci národního parku:

Za Pravčickou bránou: 14.7., 16.7., 28.7., 30.7., 11.8., 13.8., 25.8. a 27.8.
Straz vždy v 9.15 hodin v Mezní Louce před informačním střediskem.

Do Kyjovského údolí: 23.7. a 6.8.
Sraz vždy v 10.00 hodin v Brtníkách před ústavem sociální péče.

Na Brtnický hrádek: 9.7. a 20.8.
Sraz vždy v 10.00 hodin v osadě Kopec (Brtníky) před restaurací U Oty (dříve U Vyskočilů).
Zdroj: www.npcs.cz