Rubriky
Zprávy

Doboví trhovci i řemeslníci přilákali na Státní zámek v Benešově nad Ploučnicí více než tisícovku lidí

benešov zámekBenešov nad Ploučnicí – Branami Státního zámku v Benešově nad Ploučnicí prošla během soboty 20. července více než tisícovka návštěvníků. Na zámek je přilákaly nejen „Zámecké trhy aneb nakupujte s tradicí“, ale také Noční prohlídka kouzelného zámku. „O dobové řemeslníky i trhovce byl skutečně i tentokrát velký zájem, sice nám trochu nepřálo počasí, jelikož lidé raději v odpoledních hodinách zamířili na koupaliště, ale i tak jsme byli spokojeni nejen my, ale i prodávající,“ poznamenal kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig.

Na nádvoří Horního zámku si lidé během dne mohli pochutnat nejen na tradičních trdelnících, uzeninách či sladkostech, ale mohli se přiučit kovářskému či tkalcovskému řemeslu. „Konečně se v Benešově na Ploučnicí opět něco děje, poslední roky je tu totiž  společenských akcí poskromnu. Vedení zámku patří velká pochvala, že se snaží život ve městě opět rozproudit, doufám, že další akce budou následovat,“ řekla jedna z návštěvnic.

Vedení zámku chce svým návštěvníkům vyhovět, a tak na letošní rok připravuje ještě několik zajímavých akcí, kromě trhů, které se opět uskuteční v srpnu i září připravuje také jedno překvapení. „Pokud vše dobře dopadne, tak se během krátké chvíle lidé nejen z Benešova dozvědí, co chystáme, ale zatím je to velké tajemství,“ nechtěl přiblížit program letošního léta kastelán. „Prozradím jediné, akci, kterou plánujeme, jsme nikdy dříve nedělali.“

Aktuální dění ze Státního zámku v Benešově nad Ploučnicí mohou lidé sledovat na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz nebo na facebookových stránkách Státního zámku Benešov nad Ploučnicí, tam naleznou také bohaté fotogalerie z už uskutečněných akcí.

 

Michaela Hlinková, pracovník pro styk s veřejností