Rubriky
Sport Zprávy

Cyklistům v oblasti Hřenska nově slouží úschovna kol

OLYMPUS DIGITAL CAMERAČeské Švýcarsko, 31. 7. 2013 – Cyklistům, kteří v Českém Švýcarsku zamíří do atraktivních oblastí soutěsek Kamenice a Pravčické brány, nově slouží úschovna kol v Mezní Louce. Správa národního parku ji zřídila v objektu svého ubytovacího zařízení Celnice. Návštěvníci zde svá kola mohou za mírný poplatek [1] bezpečně odstavit a pěšky pokračovat dále k nejznámějším turistickým cílům národního parku, které s jízdním kolem dosažitelné nejsou.

“Je překvapivé, že navzdory poměrně vysokým počtům cyklistů jsou úschovny kol v obcích národního parku naprostou raritou,” říká Pavel Benda, ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko, a dodává: “Na Mezní Louce jsme se proto rozhodli návštěvníkům tuto dle našeho názoru velice potřebnou a užitečnou službu nabídnout.”

V současné době možnost bezpečného uložení jízdního kola do úschovny využívá denně několik cykloturistů, správa parku však předpokládá, že vytížení úschovny bude postupně narůstat. Úschovna návštěvníkům slouží v hlavní turistické sezóně od 7.30 do 19.30 hodin, ve vedlejší sezóně od 8.00 do 18.30 hodin.

Poznámka:
[1] Cena 20,- Kč za kolo a den; rodinná cena 50,- Kč za 2 kola + 2 dětská kola (děti do 10 let)

Zdroj: www.npcs.cz